Menu
Jong Ajax koploper na zege op AZ

Jong Ajax koploper na zege op AZ

Jong Ajax is de tweede seizoenshelft begonnen met een 3-0-zege op Jong AZ. Leonardo, Danilo en Geoffrey Castillion maakten de doelpunten. Ajax gaat nu aan kop in de Beloftencompetitie.

Geoffrey Castillion maakte het derde Ajax-doelpunt. Geoffrey Castillion maakte het derde Ajax-doelpunt.

Winst in de eerste echte wedstrijd van het jaar én ook meteen aan kop in de competitie: 2009 begint goed voor Jong Ajax. Voor de koppositie had de formatie van Adrie Koster wel het geluk dat de wedstrijd Jong Vitesse - Jong NEC werd afgelast. NEC heeft nu één punt achterstand op Ajax, maar wel een duel minder gespeeld. ,,Het blijft heel boeiend bovenin”, reageerde Koster op de zege van zijn ploeg. ,,Maar we kunnen in ieder geval zeggen dat we goede zaken hebben gedaan.”
Makkelijk kwam de overwinning op Jong AZ niet tot stand, al kende Jong Ajax wel een droomstart. Leonardo reageerde in de zevende minuut alert bij een corner van John Goossens en prikte de bal achter doelman Jordy Deckers. Na de openingstreffer zakte het spel in. ,,Het veld was ontzettend glad”, aldus Koster. ,,Daardoor werd het heel moeilijk om het voetballend op te lossen." De trainer vond ook dat Ajax voor rust weinig duels won. ,,In de eerste helft was de tweede bal bijna altijd voor AZ, dat werd na rust gelukkig beter.”
Kenneth Vermeer onderscheidde zich met een aantal knappe reddingen. Kenneth Vermeer onderscheidde zich met een aantal knappe reddingen.

Buiten het doelpunt van Leonardo leverde de eerste helft niet echt veel hoogtepunten op. AZ-verdediger Gijs Luirink kopte de bal na een klein kwartier op de lat. Vlak voor rust kreeg AZ nog een goede mogelijkheid. Brett Holman schoot hard op doel, maar Kenneth Vermeer redde met een prachtige reflex.
In de tweede helft kwam Jong Ajax ook snel tot scoren. Danilo schoot in de 49ste minuut van dichtbij raak op aangeven van Leonardo. Na de 2-0 kwam Ajax nauwelijks nog in de problemen. A-junior Johan Kappelhof hield het achterin met Oleguer, Toby Alderweireld en John Goossens goed dicht. De voorsprong werd vlak voor tijd nog professioneel uitgebouwd. De AZ-defensie ging niet goed om met een lange uittrap van Kenneth Vermeer. Geoffrey Castillion, vervanger van de geschorste Darko Bodul, maakte daar handig gebruik van en wipte de bal over de keeper. De spits van de A1 bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. ,,Een zware, maar verdiende overwinning op een sterke tegenstander”, luidde de conclusie van de maker van het derde doelpunt.
Jong Ajax speelt aanstaande donderdag in Rotterdam voor de Beloftenbeker tegen Jong Feyenoord.
Opstelling Jong Ajax:
Vermeer; Kappelhof, Oleguer, Alderweireld, Goossens; Anita, Sarpong, Danilo; Martina, Castillion (82. Manucharyan), Leonardo (63. Hasselbaink).
Leonardo prikt de 1-0 binnen. Leonardo prikt de 1-0 binnen.
John Goossens ontdoet zich van zijn tegenstander. John Goossens ontdoet zich van zijn tegenstander.
A-junior Johan Kappelhof speelde een verdienstelijke wedstrijd als rechtsback. A-junior Johan Kappelhof speelde een verdienstelijke wedstrijd als rechtsback.
Oleguer leidde maandagavond de Ajax-defensie. Oleguer leidde maandagavond de Ajax-defensie.