Menu
Jong Ajax krijgt lesje in effectiviteit

Jong Ajax krijgt lesje in effectiviteit

Jong Ajax ging donderdagavond verrassend ruim onderuit bij RKC Waalwijk. De Beloftenploeg van trainer Aron Winter verloor het inhaalduel met 4-1. Edgar Manucharyan tekende voor de enige Ajax-goal.

Coach Aron Winter was na afloop helder in zijn commentaar. De Jong Ajacieden hadden hem, maar toch vooral zichzelf een slechte dienst bewezen. ,,Dramatisch'', karakteriseerde Winter het inhaalduel in de Beloftencompetitie. Het treffen werd afgelopen maandag nog afgelast vanwege de overvloedige regenval. ,,Toch ging lang niet alles slecht. We hebben bijvoorbeeld wel veel kansen gecreëerd. Maar als je uit tien kansen een keer weet te scoren... Bij Jong RKC was dat juist helemaal anders. Zij kregen drieënhalve kans, maar scoorden wel vier keer.'' Verzuchtend: ,,Mijn ploeg was vanavond vooral ook mentaal heel zwak.'' Halverwege de eerste helft incasseerde Jong Ajax-doelman Kenneth Vermeer zijn eerste treffer. Dat de Ajacieden het een avond zonder geluk moesten stellen, werd duidelijk bij het eigen doelpunt van Gregory van der Wiel. Kort na rust caramboleerde een Waalwijkse voorzet vanaf de flank via de rug van de centrale verdediger ongelukkig in eigen doel. In de tumultueuze tien minuten die daarop volgden, liep de thuisploeg eenvoudig uit naar 4-0. Een kwartier voor het eindsignaal bepaalde Manucharyan de eindstand met een stift op 4-1. Spits Rydell Poepon had een belangrijk aandeel in de voorbereiding op de treffer van de Armeense linkshalf.
,,We hebben het vanavond gewoon laten liggen'', sprak Winter. ,,Buiten het mentale om, moet het ook voetballend veel beter. Ballen inspelen, elkaar coachen. Het zijn allemaal zaken die beter kunnen. Je moet elkaar op bepaalde momenten als team helpen. Dat het vanavond zo mis zou lopen, had ik helemaal niet verwacht. Jong RKC strafte onze fouten hard af.''

Jong RKC Waalwijk - Jong Ajax 4-1 (1-0).

Opstelling Jong Ajax: Vermeer; Timisela, Van der Wiel, Vertonghen (60. Huisman), Slijngard; Sarpong, Anita, Manucharyan; Martina, Poepon (75. Lewis) en Mitea (70. Goossens).