Menu
Jong Ajax krijgt 'lesje Jupiler League'

Jong Ajax krijgt 'lesje Jupiler League'

Jong Ajax heeft de goede start in de Jupiler League geen vervolg kunnen geven. Maandag won het team van Alfons Groenendijk de competitie-opener tegen Telstar nog met 2-0, vrijdagavond bleek FC Oss met dezelfde cijfers te sterk.

Wesley Deenen zette de thuisploeg kort na rust op voorsprong. Danny van den Meiracker verdubbelde de score in blessuretijd. Zo boekte FC Oss een overwinning waar weinig op af te dingen viel. ,,Vandaag hebben een hard lesje Jupiler League gehad", vatte Groenendijk de wedstrijd samen. "Oss heeft ons afgetroefd op strijdlust, inzet, beleving, kracht. Volgens mij hebben we alle persoonlijke duels verloren. Je kunt niet winnen als je niet de bereidheid hebt om er honderd procent voor te gaan. Ik heb er de hele week voor gewaarschuwd, want ik weet hoe het er aan toe kan gaan in de Jupiler League. Het is pijnlijk dat het dan toch zo misgaat. Dit was een harde, maar misschien wel wijze les.”

Groenendijk voelde de afgelopen week - na de 2-0 zege op Telstar in de ArenA - dat de verwachtingen rond Jong Ajax toenamen. ,,Ik hoorde mensen al fluisteren over een kampioenschap. Maar dat is helemaal niet reëel als je naar vanavond kijkt. Iedereen wil van Ajax winnen, dat weten we, en daar moeten we ons beter tegen wapenen. Anders wordt iedere uitwedstrijd een probleem."

FC Oss – Jong Ajax 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 49. Deenen 1-0, 90. Van den Meiracker 2-0.
Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaarten: Gravenberch, Tete, Boilesen, De Kamps (Jong Ajax), Van de Sande, Janssen (FC Oss)

Jong Ajax: Van der Hart; Tete (45. Nieuwpoort), Gravenberch (45. Lobotka), Denswil, Boilesen; Sporkslede, Bazoer, De Kamps; De Sa, Höner (70. Hendriks), Sana.

Niet ingezette wissels: Schmitz, Kuipers, Lazic, Meleg.

FC OSS: Arends; Monteiro, Piqué, Tissingh, Ramlal; Van den Ouweland, Van der Sloot (70. Falkenstein), Janssen; Deenen (87. Kapralik), Van den Meiracker, Van de Sande


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst