Menu
Jong Ajax krijgt straf

Jong Ajax krijgt straf

Na de enorme nederlaag van Jong Ajax maandagavond kon maar een ding volgen: een zware training voor de hele selectie. Alleen de invallers, over wie de trainer nog wel tevreden was, werden enigszins ontzien. Robin Muller van Moppes trainde voor het eerst met de groep en viel dus met zijn neus in de boter.

Als een ware 'drill-instructor' hanteerde René Wormhoudt zijn fluit en stopwatch. Na de eerste series met sprintjes dachten de spelers misschien dat een oefening met bal zou volgen, maar de zakken met ballen bleven keurig gesloten. Nog een sprintserie volgde en nog één en nog één. Rond de middag stortte de hele selectie ter aarde, simpelweg omdat ze niet meer op hun benen konden staan.

Muller van Moppes was ondanks de zware training tevreden. ,,Ik mag vanaf nu het loopwerk mee doen en wat korte oefeningen met bal. ,,Vandaag was de eerste keer dat ik met de groep trainde en dan krijg ik gelijk dit", vertelde de Amsterdammer lachend. Toch leek het of hij de oefeningen makkelijk kon meedoen. ,,Het ging eigenlijk wel goed ja. Ik ben nu wel heel moe, maar ik denk dat de andere jongens dat ook zijn." Muller van Moppes werd begin januari geopereerd aan zijn knie en heeft dus een maandenlange revalidatie achter de rug. Nu moet hij het 'voetballende gedeelte' nog opbouwen voor hij inzetbaar is in wedstrijden.