Menu
Jong Ajax laat zege glippen tegen Roda

Jong Ajax laat zege glippen tegen Roda

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC met 3-3 gelijkgespeeld. Via Richairo Zivkovic (2x) en Jairo Riedewald pakte het team van Andries Ulderink en Jaap Stam een 3-0-voorsprong, maar Roda JC knokte zich terug. De laatste tegentreffer viel in blessuretijd.

,,Je bent sportman, dus de teleurstelling overheerst als je 3-0 hebt voorgestaan en in blessuretijd de gelijkmaker tegen krijgt", blikte coach Andries Ulderink terug op de wedstrijd. ,,Maar als je reëel bent, en kijkt naar het overwicht van Roda, is het een terechte uitslag."

De wedstrijd tegen de nummer twee van de Jupiler League kende een spectaculair begin. De eerste vier doelpogingen van Jong Ajax leverden drie goals op. In de 7e minuut sloeg Richairo Zivkovic toe op aangeven van Queensy Menig. Vier minuten later liep Jairo Riedewald een vrije trap van Muric binnen. Vlak daarna stopte doelman Bram Verbist een andere vrije trap van Muric, maar in de 16e minuut was het weer raak. Menig stuurde Zivkovic weg, die opnieuw zijn killersinstinct toonde en zijn 18e Jupiler League-goal van het seizoen maakte. ,,We wisten dat Roda ons meteen onder druk wilde zetten, dus dat er daarachter veel ruimte voor ons zou ontstaan.", aldus Ulderink. ,,Daar maakten we de eerste twintig minuten optimaal gebruik van."

Roda kwam in de 27e minuut terug tot 3-1 via Hachim Faik en schakelde met het inbrengen van Frank Demouge nog een tandje bij. Dat resulteerde in de 65ste minuut in de tweede tegentreffer. Damian van Bruggen beging een overtreding op Mitchell Paulissen in de eigen zestien, Anco Jansen benutte vervolgens de toegekende strafschop: 3-2. ,,Ik was iets te gretig", blikte Van Bruggen terug. ,,Ik stak mijn been uit en hij ging er overheen. Als ik hem voor me had gehouden, had ik hem denk ik gewoon van de bal gelopen."

Ajax leek lange tijd bestand tegen de Limburgse druk, maar in blessuretijd was daar toch de gelijkmaker van Faik. Het werd nog bijna 4-3, maar een volley van Zivkovic ging er net niet in. Ulderink: ,,In de tweede helft waren er ook weer veel ruimtes, maar daar gingen we gewoon niet goed mee om." Dus bleef Jong Ajax steken op een gelijkspel. Van Bruggen: ,,Zonde, ook vooraf had ik niet voor een punt getekend tegen Roda JC. We hebben een ploeg die van iedereen in deze competitie kan winnen. Dat hebben we vandaag bij vlagen laten zien. Maar we hebben ook kunnen zien wat er beter moet."

Jong Ajax: Onana; Lartey Sanniez, Van Bruggen, Riedewald, Owusu (90+2. Dankerlui); Menig (73. Bakker), Sporkslede, Warmerdam; Muric (67. Hendriks), Zivkovic, Acolatse.
Wissels: Mous, Mirani, Vissie, Höner.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots