Menu
Jong Ajax 'leent' trio spelers

Jong Ajax 'leent' trio spelers

Jong Ajax verblijft momenteel in Hong Kong. Op hun tweede dag steeg de temperatuur naar nog grotere waarden dan woensdag. Daarom besloot de begeleiding de training een half uur eerder te laten beginnen dan vooraf was gepland.

De spelers zijn nog niet gewend aan de hoge temperatuur, maar trainer Gery Vink vertelde hen voor de training: ,,Je houding is belangrijk. Het is warm en je zal nog last hebben van een jetlag, maar jullie zijn allemaal professionele voetballers. Je moet hier goed mee om gaan."

Gery Vink en zijn 'eigen' en 'geleende' spelers op het gras. Gery Vink en zijn 'eigen' en 'geleende' spelers op het gras.

Omdat Jong Ajax met slechts elf spelers naar Hong Kong is gekomen, heeft het team drie spelers 'geleend' van Hong Kong Football Club, om het zeven-tegen-zeven waar het toernooi zich in afspeelt, in trainingsvorm te oefenen. ,,Het is voor mij een eer om samen te trainen met de spelers van Ajax", vertelt HKFC's James. ,,We zitten in dezelfde groep als Ajax bij het toernooi en ik kijk uit naar onze ontmoeting op zaterdag. Ajax is een grote club waar ik veel respect voor heb."

Gedurende de training kon James zich al een beeld vormen van Jong Ajax. ,,Nu ken ik al wat spelers. Ik vind het spel van Florian (Jozefzoon) en Roly (Bonevacia) erg indrukwekkend."

Gery Vink liet de training een half uur langer duren. Na de training konden de spelers relaxen in het zwembad van HKFC. 's Middags waren de spelers vrij. Sommigen planden al een middagje shoppen in het winkelparadijs in Causeway Bay. 's Avonds wacht hen een Sportsmen Dinner dat is georganiseerd door HKFC.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Na de training volgde een verkoelende duik in het zwembad van de voetbalclub. Na de training volgde een verkoelende duik in het zwembad van de voetbalclub.