Menu
Jong Ajax legt het af tegen TOP Oss

Jong Ajax legt het af tegen TOP Oss

Jong Ajax is er bij TOP Oss niet in geslaagd punten te verzamelen. Dankzij 2 goals van Bryan Smeets, die Ajax in 2016 van de titel afhield als speler van De Graafschap, nam TOP Oss afstand. Lassina Traoré scoorde weliswaar de 2-1 maar verder kwam Jong Ajax niet.

Jong Ajax kwam moeizaam op gang bij TOP Oss. Van beide kanten was het spel zeer slordig, maar Top had iets meer dreiging. Dat de Ajacieden schadevrij de eerste 10 minuten doorkwamen, was te danken aan Dogan, die een toegekende strafschop hoog over het doel van Dominik Kotarski joeg.

Daarna kreeg de thuisploeg nog wat kansjes, maar Jong Ajax kwam steeds beter in het spel. Lassina Traoré, Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp en Vaclav Cerny kregen enkele mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet uit die mogelijkheden en dat zou Jong Ajax duur komen te staan.

Sven Botman in duel.
Sven Botman in duel.

Ander gezicht
Jong Ajax kwam met een ander gezicht de kleedkamer uit. De dreiging van de Amsterdammers leverde direct kansen op, maar het lukte niet om de openingsgoal te maken. Ook niet toen Cerny de bal perfect klaarlegde voor Gravenberch. Die schoot huizenhoog over. De aanvallers hadden het vizier niet op scherp, want hoewel het vuur enigszins uit het spel leek, kreeg Traoré toch een dot van een kans. Vrij voor keeper Olij liep hij echter de bal over de achterlijn.

Smeets velt nu Jong Ajax
Zo had Jong Ajax echt wel het initiatief. Om dat om te zetten in doelpunten was deze avond echter zo eenvoudig niet. Dus profiteerde TOP Oss. In de 70e minuut schoot Bryan Smeets na een voorzet van Dogan raak, 1-0. Een paar minuten later schoot dezelfde Smeets die Ajax in 2016 eens dankzij zijn goal voor De Graafschap van het landskampioenschap afhield, Top met een schitterende goal vanaf eigen helft naar 2-0.

Traoré doet wat terug
Jong Ajax liet TOP Oss echter niet lang genieten van de wereldgoal van Smeets, want Traoré maakte in de 77e minuut de aansluitingstreffer. De mannen van Michael Reiziger joegen in de slotfase op de gelijkmaker en kregen via Nicolas Kühn en invaller Danilo nog een goede mogelijkheid, maar zij scoorden niet. Daardoor verloor Jong Ajax met 2-1 in Oss.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Kemper (66. Bakker); Ekkelenkamp (54. Ter Heide), Gravenberch, Jensen (68. Danilo); Cerny, Traoré, Kühn.

Lees ook: Programma jeugd: Mini-Klassieker O15 live op YouTube

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots