Menu
Jong Ajax levert een prima teamprestatie

Jong Ajax levert een prima teamprestatie

Jong Ajax besloot een glansrijk optreden in het Abe Lenstra Stadion met een zege op koploper Jong Heerenveen: 0-1. Nicolae Mitea was de matchwinnaar voor de Beloftenploeg van trainer Aron Winter.

Selectie Jong Ajax 2006-2007

,,We hebben op een mooie avond een prima teamprestatie geleverd’’, keek Winter tevreden terug op de overwinning op de lijstaanvoerder. De Jong Ajacieden zagen hun prima eerste helft al na twintig minuten bekroond met een treffer van Nicolae Mitea. De Roemeen leidde zijn treffer met een fraaie actie zelf in. Ook Hedwiges Maduro, doelman Dennis Gentenaar en Olaf Lindenbergh waren van de partij bij Jong Ajax, de nummer drie op de ranglijst. Jong Heerenveen en Jong Ajax speelden hun competitieduel overigens in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion. Duizenden scholieren maakten extra veel sfeer.
Na de rust hadden de Amsterdammers het lastiger met de brutaal aandringende Friezen. Jong Heerenveen was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen. Met een versterkt middenveld, Mitchell Donald en Siem de Jong werden ingebracht, en met twee aanvallers hielden de Amsterdammers uiteindelijk stand. Al kwamen de Jong Ajacieden wel een paar keer goed weg. ,,Mijn ploeg heeft deze avond prima gespeeld’’, besloot Winter. ,,We zijn op de goede weg.’’ Jong Ajax was eerder dit seizoen voor eigen publiek ook al met 1-0 te sterk voor de ploeg van Henk Herder.