Menu
Jong Ajax lijdt oefenverlies

Jong Ajax lijdt oefenverlies

Jong Ajax heeft zaterdagochtend een oefenduel gespeeld bij Borussia Dortmund. De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam verloor met 3-1. Alle goals vielen voor rust. Mauro Savastano (foto) maakte na maanden blessureleed zijn rentree.

Op het moeilijk bespeelbare veld begon Jong Ajax goed aan de nuttige oefenwedstrijd tegen de Duitse leeftijdsgenoten, die in een 4-4-2-systeem speelden. De grootste kans kreeg Dejan Meleg die besloot tot een lobje vanaf een meter of zeventien. ,,Maar als hij nog even was doorgelopen met de bal, had hij alleen voor de keeper gestaan”, had trainer Ulderink gezien.

Na 25 minuten sloop er slordigheid in de ploeg en na balverlies van Jong Ajax counterde Dortmund naar 1-0. Django Warmerdam maakte snel daarna de 1-1, maar nog voor rust nam Dortmund weer de leiding en kwam zelfs op 3-1. ,,Alle drie de goals kwamen eigenlijk op dezelfde manier tot stand”, analyseerde Ulderink. ,,We zaten er niet goed bij en uit omschakelmomenten scoorden zij.”

Positief was de rentree van Mauro Savastano, die na bijna drie maanden blessureleed in de tweede helft inviel. Jong Ajax had wel een veldoverwicht maar kreeg amper kansen. Doelman Jeffrey de Lange voorkwam met enkele goede reddingen dat Dortmund verder wegliep bij Jong Ajax.

Jong Ajax: De Lange; Lartey-Sanniez, Vissie, Van Bruggen (46. Savastano), Dankerlui; El Mahdioui, Bakker (75. Muric), Warmerdam (46. Duarte); Acolatse, El Azzouzi, Meleg (60. Hendriks)

Tekst: Ajax.nl

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst