Menu
Jong Ajax lijdt opnieuw pijnlijke thuisnederlaag

Jong Ajax lijdt opnieuw pijnlijke thuisnederlaag

Jong Ajax heeft zich niet kunnen revancheren voor de thuisnederlaag tegen Jong AZ. Op sportcomplex de Toekomst werd vrijdagavond wederom een pijnlijke nederlaag geleden. Jong PSV ging er met een ruime zege vandoor: 0-3.

Trainer Michael Reiziger stuurde in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Jong AZ een compleet nieuwe voorhoede het veld in. Ché Nunnely, Kaj Sierhuis en Dennis Johnsen moesten doen wat tegen de Alkmaarders werd nagelaten: scoren. Ook in het doel viel een nieuwe Ajacied te bewonderen: de Kroaat Dominik Kotarski maakte zijn debuut.

Teleurgestelde blikken bij Leon Bergsma en Danilo Doekhi.
Teleurgestelde blikken bij Leon Bergsma en Danilo Doekhi.

Jong Ajax startte goed aan het duel en drukte Jong PSV ver terug op eigen helft. De 1e kansen waren dan ook voor de Amsterdammers: Sierhuis schoot vanuit een moeilijke hoek over en even later leek Dani de Wit binnen te koppen maar keeper Yanick van Osch redde. Toen Nunnely daarna Sierhuis diep stak, leek driemaal scheepsrecht, maar wederom was Van Osch de winnaar.

Weer die oude voetbalwet
Zonder groots te spelen had Jong Ajax het beste van het spel. De thuisploeg kon zichzelf alleen kwalijk nemen dat het niet op voorsprong kwam. Een foutje van PSV werd de Eindhovenaren bijna fataal, maar Teun Bijleveld's schot werd van de lijn gehaald. Plots was daar diezelfde voetbalwet als tegen Jong AZ van afgelopen zondag: Jong Ajax miste de kansen en Jong PSV scoorde. Het was Matthias Verreth die een voorzet via de binnenkant van de paal binnenschoot: 0-1.

Ché Nunnely op snelheid.
Ché Nunnely op snelheid.

Toeschouwers die na rust een Jong Ajax-stormloop verwachtten, kwamen bedrogen uit. Nu deelde Jong PSV de lakens uit en kwam de thuisploeg een aantal keer goed weg. Eerst schoot Terry Lartey Sanniez de bal maar nét over Kotarski heen en later had Ritzmaier de 0-2 op z’n schoen. Darren Sidoel maakte van zijn schot een corner.

Schier onmogelijke opgave voor Jong Ajax
Jong Ajax stelde daar (veel te) weinig tegenover, of het moest een schot uit de 2e lijn van Bijleveld zijn geweest. Het verontrustte Jong PSV geen moment, en echt in de problemen geraakte de bezoekende partij niet meer. Sterker nog, Jong PSV kwam een kwartier voor tijd op 0-2 dankzij een doelpunt van Lennerd Daneels. Zijn goal maakte het tot een schier onmogelijke opgave voor Jong Ajax.

De 0-3 van Nikolai Laursen in de 87e minuut was slechts een goal voor de statistieken. Omdat ook NEC verloor bij FC Eindhoven (met 3-2) werd Fortuna Sittard de lachende derde. De Limburgers zegevierden ruim bij Almere City en hebben nu een punt voorsprong op Jong Ajax en NEC.

Reiziger zag dat het niet best was: ,,Dit komt hard aan. Ook in de eerste helft schrok ik van het niveau. Van deze jongens heb ik dat nog niet echt meegemaakt, en dat is heel jammer. Het was vandaag meer dan een normale wedstrijd, je kan reclame maken voor jezelf en laten zien dat je de beste bent. Dat hebben we niet gedaan en dat is een grote teleurstelling.''

Jong Ajax – Jong PSV 0-3 (0-1). 37. Verreth 0-1, 74. Daneels 0-2, 87. Laursen 0-3

Opstelling Jong Ajax
: Kotarski, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Lartey Sanniez, Matusiwa (66. Jensen), Bijleveld, D. de Wit, Nunnely (73. Dekker), Sierhuis (60. Flemming), Johnsen

Bekijk ook: Ajax O17 wil Future Cup weer winnen

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beelden: Pro Shots