Menu
Jong Ajax loopt uit in titelstrijd

Jong Ajax loopt uit in titelstrijd

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 1-2 gewonnen. De ploeg van Adrie Koster en Aron Winter gaat ruim aan kop in de Beloftencompetitie. De voorsprong op nummer twee, Jong Feyenoord, is tien punten.

Danilo tussen twee spelers van FC Utrecht. Foto: Pro Shots/Frank Zilver Danilo tussen twee spelers van FC Utrecht. Foto: Pro Shots/Frank Zilver

De naaste belagers van Jong Ajax morsten maandagavond allemaal punten. De Beloften van Feyenoord speelden met 2-2 gelijk tegen FC Twente en namen de tweede plaats op de ranglijst over van NEC, dat thuis met 0-3 verloor van AZ. Met nog zes wedstrijden te spelen, heeft Ajax nu tien punten voorsprong op Feyenoord en NEC. FC Twente staat vierde met elf punten achterstand. Het kampioenschap is binnen handbereik. ,,Dat mogen we eigenlijk niet meer uit handen geven”, erkende Koster na afloop van de wedstrijd. ,,Je moet altijd eerst naar jezelf kijken en zorgen dat je je eigen wedstrijd wint. Dat hebben we vandaag gedaan. En nu de concurrentie ook punten heeft laten liggen, staan we er gewoon heel erg goed voor.”
Ajax speelde op het Utrechtse trainingscomplex Zoudenbalch een prima wedstrijd, maar keek wel heel snel tegen een achterstand aan. Na vier minuten kopte de Deense spits Morten Skoubo raak uit een vrije trap. ,,Maar wij creëerden ook veel kansen”, aldus Koster, die in de eerste helft twee zuivere Ajax-doelpunten afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.
Darko Bodul juicht als hij Ajax op 1-1 heeft gebracht. Foto: Pro Shots/Frank Zilver Darko Bodul juicht als hij Ajax op 1-1 heeft gebracht. Foto: Pro Shots/Frank Zilver

In de tweede helft stelde de koploper alsnog orde op zaken. Uit een vrije trap van Bruno Silva kopte Darko Bodul in de 47ste minuut raak. De spits was de hele wedstrijd ontzettend gevaarlijk en stond ook aan de basis van de winnende treffer. Zijn schot in de 70ste minuut werd gekeerd, maar uit de rebound trof Daylon Claasen wel doel. De Zuid-Afrikaan schoot van afstand de bal in de kruising en bezorgde Ajax zo de zege. Javier Martina raakte vlak voor tijd nog de paal.
Volgende week maandag speelt Jong Ajax thuis tegen Jong Heerenveen. De wedstrijd begint om 18.30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek. Dus kom naar de Toekomst en steun de Ajacieden in hun jacht op de titel.
Kijk vanaf dinsdag op Ajax TV voor beelden van de overwinning van Jong Ajax op Jong FC Utrecht >>