Menu
Jong Ajax mag zich na zege opmaken voor echte clash

Jong Ajax mag zich na zege opmaken voor echte clash

Jong Ajax heeft na 2 nederlagen weer eens gewonnen. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het 2-3, dankzij doelpunten van Che Nunnely, Mateo Cassierra en Teun Bijleveld. Door de overwinning blijft de achterstand op koploper Fortuna Sittard nog steeds maar 1 punt en blijven de titelaspiraties springlevend.

Trainer Michael Reiziger had in vergelijking met de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen Jong PSV enkele wijzigingen aangebracht in zijn basiself. Zo speelde Luis Orejuela dit keer op rechtsback en stond Zian Flemming op de 10-positie. Kaj Sierhuis, een dag eerder bijna zijn debuut makend voor Ajax-1, begon op de bank ten faveure van Cassierra.

Ontlading bij Teun Bijleveld!
Ontlading bij Teun Bijleveld!

Het duurde even voordat de wedstrijd ontbrandde. Jong Ajax had weliswaar de controle, maar speelde niet best en het duurde even voor de eerste kansjes zich aandienden. Eerst schoot Teun Bijleveld ver over na een voorzet van Cassierra en later had Dennis Johnsen de 0-1 op z’n schoen, maar
zijn schot werd tot corner verwerkt.

Comeback
Na een half uur was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Robert Mutzers werd diepgestoken en schoot de bal hard langs Kostas Lamprou. Jong Ajax leek even aangeslagen, maar richtte zich knap weer op. Nunnely, die in de gehele eerste helft al heel veel ruimte kreeg van de Dordtse verdediging,
kreeg de bal met zijn rug naar het doel voor zijn voeten en scoorde met een fantastische omhaal de gelijkmaker. Een minuut later stond Jong Ajax zelfs op voorsprong: Cassierra kopte een voorzet van Nunnely uitstekend binnen.

Matchwinner Teun Bijleveld haalt uit.
Matchwinner Teun Bijleveld haalt uit.

Leuke tweede helft
Vlak na rust was de stand alweer gelijk. Jong Ajax stond achterin niet op te letten en Denis Mahmudov kon een voorzet vanaf links binnentikken. Het bleek de opmaat naar een leuke tweede helft, want tien
minuten later stond Jong Ajax weer op voorsprong: Bijleveld zag de bal in het strafschopgebied voor z’n voeten belanden en haalde hard uit.

Beide ploegen kregen kansen, al waren ze aan Jong Ajax-kant iets talrijker. Met invallers Nicolas Kühn en Kaj Sierhuis was er dan ook behoorlijk wat offensieve krachten bijgekomen, al was het Flemming die een kiezelhard schot nog op de paal zag belanden.

Omdat ook zowel NEC als Fortuna Sittard wonnen, veranderde er bovenin de stand helemaal niets en zo kan Jong Ajax zich gaan opmaken voor een kraker van jewelste met een thuiswedstrijd tegen NEC op vrijdagavond.

FC Dordrecht – Jong Ajax 2-3 (1-2), 30. Mutzers 1-0, 37. Nunnely 1-1, 38. Cassierra 1-2, 48. Mahmudov 2-2, 61. Bijleveld 2-3.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Lartey-Sanniez, Matusiwa, Bijleveld (65. Sierhuis), Flemming, Nunnely, Cassierra, Johnsen (62. Kühn)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Lees ook: Liveblog: Ajax wint ABN AMRO Future Cup, glansrol Ünüvar in finale
Bekijk ook:
Ünüvar: 'Mooier dan dit kan niet'

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro shots