Menu
Jong Ajax makkelijk langs JVC Cuijk

Jong Ajax makkelijk langs JVC Cuijk

Jong Ajax heeft het oefenduel met Topklasser JVC Cuijk op sportpark De Toekomst makkelijk gewonnen. Na een enigszins moeizame eerste helft walste de ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam over de Brabanders heen. Zakaria El Azzouzi had met drie doelpunten het grootste aandeel in de 5-0 overwinning.

In de basisformatie begonnen slechts vier spelers die in het hele vorige seizoen met recht selectiespeler van Jong Ajax konden worden genoemd. Django Warmerdam en Milan Vissie vormden het ‘ervaren’ hart van de verdediging, terwijl Abdel El Hasnaoui de meest ervaren Ajacied op het middenveld was. Robert Muric speelde samen met de jonge Vaclac Verny op de vleugels. Verder bestond Jong Ajax uit spelers die net als Cerny vorig seizoen hun meeste wedstrijden in de A1 afwerkten.

De eerste heft ging gelijk op. Cuijk was fysiek iets sterker dan de jonge Ajacieden, en voor beide doelen ontstonden er kansen. Doelman Indy Groothuizen moest regelmatig ingrijpen, maar het was de keeper aan de andere kant die indirect verantwoordelijk was voor de 1-0. Een te korte terugspeelbal werd door El Azzouzi onderschept en netjes afgerond.

Met Dejan Meleg voor de geblesseerd uitgevallen Cerny creëerde Ajax met Abdelhak Nouri op ‘10’ de beste kansen, maar was het af en toe te frivool en daarom kwetsbaar in de omschakeling. Na rust was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Ajax en was het alleen maar eenrichtingsverkeer.
Na een klein kwartier begon Ajax de suprematie ook te onderstrepen met doelpunten. Invaller Pelle Clement zette na een indrukwekkende onderschepping en rush voor op El Azzouzi, die zijn tweede van de avond maakte. Via doelpunten van Meleg (vrije trap), Muric (via een schitterende kapbeweging krulde hij de bal in de hoek) werd het al snel 4-0 en het slotakkoord was wederom voor El Azzouzi, die een voorzet van Danny Bakker simpel kon binnentikken. Cuijk hapte naar adem, Ajax kreeg nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Ulderink was tevreden, maar plaatste nog enkele kritische kanttekeningen: ,,De eerste helft was niet goed. We gingen veel te snel op zoek naar kansen, waardoor we geen geduld in het spel hadden. Qua druk zetten was het de hele wedstrijd heel aardig, en uit dat druk zetten kwamen ook de eerste twee doelpunten. In de tweede helft was de intentie beter, en in het laatste half uur was het echt heel goed. De ruimtes bij Cuijk werden, misschien door de vermoeidheid, wat groter maar wij speelden sneller de bal via de vleugels en konden zo makkelijk uitlopen.”

Over enkele weken begint Jong Ajax de competitie met een uitwedstrijd bij Achilles ’29. Volgens Ulderink is Jong Ajax in deze voorbereiding goed op weg naar de competitiestart: ,,We krijgen er nu weer wat spelers bij die met Oranje onder 19 speelden op het EK of met Ajax 1 hebben getraind. De groep wordt zo compleet. Het wordt interessant om te kijken hoe we het in de volgende oefenwedstrijden doen tegen Newcastle United onder 23 en Al Rayyan, twee ploegen die van ons niveau zijn of misschien nog wel iets beter. Maar al met al denk ik dat we op de goede weg zijn.”

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Dankerlui (46. Clement), Vissie, Warmerdam, Gudelj (65. Mirani), El Mahdioui (65. Van de Beek), Nouri (80. Hendriks), El Hasnaoui (65. Bakker), Cerny (31. Meleg), El Azzouzi, Muric.

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees