Menu

Jong Ajax met eigen spelers tegen De Graafschap

Jong Ajax tegen Oud Ajax. Zo zou het bekerduel dat dinsdagavond vanaf 18.30 uur op De Toekomst wordt gespeeld tussen Jong Ajax en De Graafschap op het affiche best genoemd kunnen worden. Bij de Doetinchemmers spelen namelijk diverse oud-Ajacieden. Met welke woorden stuurt de trainer zijn mannen het veld op? ,,Dat ze zich realiseren dat De Graafschap meer ervaring heeft en bij de bookmakers favoriet is. Juist daar kunnen wij de kracht uithalen. Als het lang 0-0 blijft, hoeven wij niet zenuwachtig te worden, zij wel!"

Jong Ajax tegen Oud Ajax. Zo zou het bekerduel dat morgenavond op De Toekomst wordt gespeeld tussen Jong Ajax en De Graafschap op het affiche best genoemd kunnen worden. Bij de Doetinchemmers spelen namelijk diverse oud-Ajacieden.

Milan Berck Beelenkamp, Dennis Schulp, Arno Splinter, Rody Turpijn, John van den Brom en Peter van Vossen verdedigden in het verleden de kleuren van rood en wit. Nu zijn allen in dienst van De Graafschap, ploeg van trainer Jurrie Koolhof.

De Graafschap kwam in de - voor Ajax - derde ronde van het bekertoernooi door Sparta met 2-1 te verslaan. Dit weekeinde verloren de Superboeren echter met 4-0 van de regerend landskampioen PSV.

Trainer van Jong Ajax, Jan Olde Riekerink, was aandachtig toeschouwer in Eindhoven. ,,Ik keek naar het systeem, hoe ze de spelhervattingen uitvoerden en om bevestiging te krijgen van wat ik al wist van de club. Maar je moet door de wedstrijd heenprikken. Bij PSV speelden ze veel defensiever dan ze tegen ons zullen doen."

,,Bij De Graafschap is een wisseling in spelfilosofie opgetreden. Waar ze voorheen altijd speelden in een 4-4-2 systeem daar komen ze nu met 4-3-3. Ze proberen verzorgd op te bouwen en hebben daar ook de spelers voor. De fysieke kracht is ook aanwezig en met Van den Brom en Van Vossen hebben ze ervaren spelers in huis. Daarnaast draait Dennis Schulp goed."

Ziet Olde Riekerink kansen voor zijn ploeg, die overigens uit bijna louter eigen spelers bestaat? Slechts een speler van de A-selectie zal bij het team meespelen. ,,Deze wedstrijd zie ik als een beloning voor de groep. De Graafschap is favoriet. Maar ook in de wedstrijd tegen Haarlem, hadden wij een mindere status. Haarlem zit hoger in de hiërarchie dan wij. Wij moeten uitgaan van onze kracht. Dat is het samenspel. Iedereen kent elkaar door en door. Wij zijn vlug en vaardig. Onze mogelijkheden liggen in een snelle omschakeling. Wij moeten slimmer zijn dan zij." Zaterdag liep het allemaal niet zoals verwacht. ,,Maar die wedstrijd werkt niet door bij de jongens. Dat heb ik aan die koppies wel gezien."

Met welke woorden stuurt de trainer zijn mannen het veld op? ,,Dat ze zich realiseren dat De Graafschap meer ervaring heeft en bij de bookmakers favoriet is. Juist daar kunnen wij de kracht uithalen. Als het lang 0-0 blijft, hoeven wij niet zenuwachtig te worden, zij wel!"