Menu
Jong Ajax mist gogme in Almere

Jong Ajax mist gogme in Almere

Jong Ajax heeft de fraaie thuiszege op FC Dordrecht geen vervolg kunnen geven. Bij Almere City ging de ploeg van trainers Stam en Ulderink met 2-1 onderuit.

De fikse sneeuwbui die in de middag over het land trok, had ook het veld van Almere onder een witte deken gelegd. Maar nadat de sneeuwschuivers hun werk hadden gedaan, lag de kunstgrasmat er om 20: 00 uur weer prima bij.

Jong Ajax trad aan met slechts vijf dezelfde spelers in de basis als afgelopen maandag toen Dordrecht met 4-1 werd geklopt. Alleen Damian van Bruggen, Damon Mirani, Django Warmerdam, Frenkie de Jong en Richairo Zivkovic verschenen voor de tweede keer deze week aan de aftrap bij Jong Ajax. ,,Maar ook van de jongens die vandaag speelden, mag je een ander niveau verwachten dan ze tegen Almere City hebben laten zien", was trainer Andries Ulderink van mening.

Sam Hendriks wijst de plaats aan waar de overtreding werd gemaakt. Arbiter Van Herk is echter onverbiddelijk: strafschop.
Sam Hendriks wijst de plaats aan waar de overtreding werd gemaakt. Arbiter Van Herk is echter onverbiddelijk: strafschop.

Buitenkans
Jong Ajax begon volgens Ulderink redelijk aan de wedstrijd. ,,Het eerste kwartier waren we nog wel geduldig. Daarna liepen we uit positie, leden balverlies en maakten we slechte keuzes aan de bal." In de 29ste minuut kreeg Almere City de voorsprong enigszins in de schoot geworpen. Sam Hendriks legde zijn opponent net voor het strafschopgebied neer, maar de scheidsrechter wees tot ergernis van Jong Ajax naar de stip. Oud-Ajacied Ricardo Kip wist de buitenkans optimaal te benutten, 1-0. Vijf minuten voor rust kon Pelle van Amersfoort dwars door het centrum naar Onana opstomen en afronden, 2-0.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft waren de beste kansen aanvankelijk voor de thuisploeg. Bolderwijn schoot op de lat en op een inzet van Van Amersfoort redde Onana knap. ,,We zagen het niet", treurde de trainer na afloop. Maar toch wist Jong Ajax met nog een kwartier op de klok de aansluitingstreffer te maken. Sam Hendriks ging goed door en Richairo Zivkovic schoot binnen, 2-1. Er was nog tijd voor Jong Ajax de achterstand helemaal weg te poetsen. Pelle Clement had daar de kans al voor, maar hij slaagde er niet in de bal achter de lijn te werken. Het duel bleef tot de laatste seconde spannend. In die slotfase was Leeroy Owusu met een vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman keerde de inzet. ,,Het ontbrak ons vandaag aan gogme", had Ulderink geconstateerd.

Scoreverloop: 28. Kip (strafschop) 1-0, 40. Van Amersfoort 2-0, 74. Zivkovic 2-1

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen (46. Dankerlui), Mirani, Warmerdam, El Mahdioui, De Jong, Clement, Acolatse, Zivkovic, Hendriks.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jasper Ruhe