Menu
Jong Ajax mist scherpte tegen Elinkwijk

Jong Ajax mist scherpte tegen Elinkwijk

Jong Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen hoofdklasser Elinkwijk. De zondagamateurs uit Utrecht scoorden in de laatste minuut vanaf de strafschopstip.

De wedstrijd deed trainer Adrie Koster denken aan Ajax – Slavia Praag van woensdagavond. ,,Wij kregen ook veel kansen, en slaagden er ook niet in te scoren”, vertelde hij na afloop. ,,Voorin waren we gewoon niet scherp genoeg.” Naast het ontbreken van de scherpte, miste Jong Ajax ook een beetje geluk. In de eerste helft raakten de Amsterdammers twee keer de lat. En net als bij Ajax 1, ging de tegenstander uiteindelijk er met de zege vandoor. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Nathaniel Will een overtreding in het zestienmetergebied van Ajax en kreeg Elinkwijk een strafschop: 1-0.

Koster, die in de rust zeven wissels toepaste, wilde niet al te zwaar tillen aan de nederlaag. ,,Het blijft natuurlijk een wedstrijd in de voorbereiding”, zei hij. ,,Dat is niet te vergelijken met het echte werk.” Dat échte werk begint maandagavond op de Toekomst met een bekerwedstrijd tegen FC Zwolle. ,,Er is nog genoeg te doen, maar ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Jan Vertonghen deed de hele wedstrijd mee met Jong Ajax. Voor de speler van de A-selectie was het zijn eerste duel sinds hij vorige maand geblesseerd raakte. Ook Mitchell Donald, Erik Heijblok en John Goossens maakten de negentig minuten vol. ,,Het is lekker dat zij nu weer een hele wedstrijd in de benen hebben", zei Koster over de spelers van Ajax 1. Iemand die het einde van de wedstrijd niet haalde, was Javier Martina. De rechteraanvaller viel uit met een enkelblessure.

Opstelling Jong Ajax: Heijblok; Yildirim (45. Will), Alderweireld (45. Wormgoor), Sterk (45. Liesdek), Slijngard (45. Supusepa); De Jong (45. Van der Heijden), Donald, Vertonghen; Hasselbaink (45. Martina), Tayeb (45. Lewis), Goossens.