Menu
Jong Ajax na marathonreis in Hong Kong

Jong Ajax na marathonreis in Hong Kong

Ruim een halve dag later dan gepland is Jong Ajax donderdagochtend in Hong Kong aangekomen. De Ajacieden nemen van vrijdag tot en met zondag deel aan de International Soccer Sevens in Hong Kong. Mede door de vertraagde heenreis wordt het verblijf voor examenkandidaat Timothy van der Meulen van korte duur.

Bijna zestien uur na de verwachte aankomsttijd konden de spelers van Jong Ajax donderdagochtend eindelijk voet op Hongkongse bodem zetten. Een gemiste overstap op luchthaven Heathrow in Londen leverde de selectie van Jong Ajax, die dinsdagavond vanaf Schiphol vertrok, flink wat extra reistijd op.

,,Doordat we de aansluiting misten moesten we halsoverkop nog een hotel zien te vinden in Londen om de uren tot de volgende vlucht te overbruggen. Gelukkig hebben we daar nog wat kunnen slapen”, sprak Pieter Huistra bij aankomst in Hong Kong. Doordat de zieke Christian Supusepa in Nederland is achtergebleven heeft de coach van Jong Ajax ‘slechts’ negen spelers meegenomen naar het 7-tegen-7 toernooi in Zuidoost Azië. Keeper Kees Heemskerk, Deniz Aslan, Nathaniël Will, Timothy van der Meulen, Tayfun Candan, Vlatko Lazic, Renaldo Jongebloet, Ismaïl Aissati en Tim Receveur (die de geblesseerde Daylon Claassen vervangt) zullen de komende dagen namens Ajax in actie komen. Zaterdag neemt Jong Ajax het in de poulefase op tegen Tai Po, Sheffield FC en Singapore Cricket Club.

Huistra en zijn team kwamen donderdagochtend na een vermoeiende reis aan bij het hotel in Hong Kong. Huistra en zijn team kwamen donderdagochtend na een vermoeiende reis aan bij het hotel in Hong Kong.

Aissati nam enkele jaren geleden met PSV al eens eerder deel aan het 7-tegen-7 toernooi. Voor de overige spelers is het een nieuwe ervaring. Van der Meulen: ,,We hebben van Ismaïl al wel iets gehoord over het toernooi. Het is een hele ervaring, zo helemaal aan de andere kant van de wereld. Met Ajax A1 ben ik wel eens in Maleisië geweest. Dat was een reis van zo’n 22 uur. Net iets korter dan de lange tocht die we net achter de rug hebben.”

Voor de verdediger van Jong Ajax is het verblijf in Hong Kong van korte duur. De vertraging bij de heenreis en zijn schoolexamens van het vwo op dinsdag zorgen ervoor dat Van der Meulen slechts van donderdag tot en met zondagavond in Hong Kong zal zijn. ,,Maar gelukkig kan ik zowel zaterdag als zondag aan alle wedstrijden meedoen. In de vrije tijd die we tussendoor hebben zal ik me zo goed mogelijk op mijn examens Algemene Natuurwetenschappen en Management & Organisatie proberen voor te bereiden. Maar uiteraard richt ik me hier allereerst op het toernooi en de andere activiteiten die we hier gaan doen. Of in dit geval; eerst even goed slapen.”

Volg Jong Ajax in Hong Kong via Ajax.nl en Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl

Will in gesprek met Van der Meulen (rechts) Will in gesprek met Van der Meulen (rechts)
De spelers wachten op de lift naar hun hotelkamers. Tijd om even bij te komen van de marathonreis. De spelers wachten op de lift naar hun hotelkamers. Tijd om even bij te komen van de marathonreis.