Menu
Jong Ajax na rust ruim langs FC Den Bosch

Jong Ajax na rust ruim langs FC Den Bosch

Jong Ajax heeft het uitduel met FC Den Bosch - na een 2-2-ruststand - met 2-5 gewonnen. Debutant Jürgen Ekkelenkamp scoorde, net als Dennis Johnsen, Mateo Cassierra (2x) en Kaj Sierhuis.

In een spectaculaire eerste helft kregen de toeschouwers al 4 doelpunten te zien; toen nog keurig verdeeld over 2 teams. In een fase dat Jong Ajax het betere van het spel had, kwam Den Bosch er af en toe zeer gevaarlijk uit. Dat leidde tot een vroege voorsprong voor de thuisploeg in de 16e minuut dankzij een goal van Jort van der Sande. Maar de ploeg van trainer Michael Reiziger toonde direct veerkracht en anderhalve minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Johnsen kopte Ajax naast Den Bosch.

Cassierra doeltreffend
Een kleine 10 minuten later was de 1-0-achterstand helemaal weggepoetst toen Cassierra een prima steekpass doeltreffend afrondde, 1-2. Het was alweer zijn 16e goal van het seizoen. De tegenstoten van Den Bosch bleven echter levensgevaarlijk en in de 42e minuut was het wederom raak. Opnieuw Van der Sande klopte Kostas Lamprou, 2-2.

18 jaar en 4 dagen: Jurgen Ekkelenkamp scoort bij debuut in Jupiler League.
18 jaar en 4 dagen: Jurgen Ekkelenkamp scoort bij debuut in Jupiler League.

Debuut Ekkelenkamp bekroond
In de tweede helft nam Jong Ajax snel het initiatief. Ché Nunnely zette knap voor vanaf rechts waar debutant in de Jupiler League Ekkelenkamp ragfijn voor de 2-3 zorgde. Een prima weekje dus voor de middenvelder die nét 4 dagen 18 jaar is en zaterdag voor Ajax O19 ook al scoorde in de met 7-0-gewonnen wedstrijd tegen NEC. Maar het was nog niet voorbij. Een overtreding op hem in de 16 meter leverde Jong Ajax een strafschop op. Cassierra ontfermde zich over de bal en stuurde de keeper de verkeerde kant op, 2-4. Het betekende zijn 28e goal in de Jupiler League in zijn Ajax-carrière. Daarmee is hij nu all-time topscorer van Ajax in de Jupiler League. De Colombiaan passeerde Richairo Zivkovic.

Gouden invaller
Ekkelenkamp speelde de wedstrijd niet uit. Zijn vervanger was Kaj Sierhuis. Deze spits stond koud in het veld of hij had zijn doelpuntje alweer meegepikt, 2-5.

Wat een debuut voor Jurgen Ekkelenkamp!
☝️⚽️
Congrats, Jurgen!#dbojaj pic.twitter.com/DgxQMlRPFL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 april 2018

De trainer was lovend over zijn nieuwste pupil Ekkelenkamp. Reiziger: ,,Hij heeft het heel goed gedaan, je zag wel dat hij moest wennen aan een nieuw elftal. Maar hij groeide in de wedstrijd, zocht de ruimte, scoorde, zorgde dat we een penalty kregen, stond altijd vrij en hield het tempo hoog." Kortom een uitstekend debuut.

'Alles in eigen hand'
De blijdschap was duidelijk zichtbaar bij de trainer van Jong Ajax, dat nog slechts 2 punten achterstand heeft op koploper Fortuna met nog 1 wedstrijd minder gespeeld ook: ,,Die blijdschap is er vanwege ons eigen spel en ook omdat Fortuna gelijkspeelt. We hebben nu alles in eigen hand."

Scoreverloop: 16. Van der Sande 1-0, 18. Johnsen 1-1, 28. Cassierra 1-2, 42. Van der Sande 2-2, 51. Ekkelenkamp 2-3, 58. Cassierra 2-4, 80. Sierhuis 2-5

Opstelling Jong Ajax: Lamprou; Sidoel, Doekhi, Bergsma, Sanniez; Eiting (46. Pasquali), Ekkelenkamp (75. Sierhuis), De Wit; Nunnely (70. Kuhn), Cassierra, Johnsen

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Joep Leenen