Menu
Jong Ajax na verlies van kop af

Jong Ajax na verlies van kop af

Jong Ajax heeft zichzelf maandagavond een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd bij Jong De Graafschap met 2-1 te verliezen. Aangezien concurrenten PSV en Sparta Rotterdam hun duels wonnen, zakte Jong Ajax van de bovenste plaats naar de derde plek in de Eredivisie voor beloftenteams.

Er waren nog geen twintig minuten gespeeld, toen Jong Ajax al tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de dertiende minuut kreeg Jong De Graafschap in stadion De Vijverberg een strafschop na hands van Ajax. Soufian El Hassnaoui klopte doelman Sergio Padt van elf meter: 1-0. Vier minuten later was het dezelfde speler die de score verdubbelde door na een aanval door het midden vrij vanaf zestien meter in te schieten. ,,We begonnen heel slap", reageerde Huistra teleurgesteld. ,,De tegenstander zat er bovenop en verraste ons. Zij strijden nog tegen degradatie en speelden met het mes tussen de tanden." Jong De Graafschap had in de beginfase nog meer kansen om de score uit te breiden, maar na dertig minuten kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd. ,,Toen hadden wij het initiatief. Wij spelen bovenin, willen veel voetballend oplossen, maar dat ging steeds net niet goed."

Na ruim een uur spelen, bracht Jong Ajax de spanning terug in de wedstrijd. Marvin Zeegelaar zorgde voor de aansluitingstreffer. Er waren toen nog 26 minuten te spelen. Van Jong De Graafschap was niets meer vernomen. Het was Ajax dat de klok sloeg. Huistra: ,,Wij zijn niet meer van hun helft afgeweest. Dan moet je het geluk mee hebben. Helaas was alleen Zeegelaar trefzeker. We probeerden met een spits erbij nog iets te forceren, kregen ook veel kansen, maar de bal viel net niet juist of hun keeper redde goed."

Door de nederlaag is de achterstand op PSV en Sparta Rotterdam met nog drie duels te gaan twee punten. ,,Als we drie keer winnen, zijn we kampioen", stelt de Ajax-trainer. ,,Het kan nog alle kanten op. Het is voor ons in alle drie de duels een kwestie van moeten. Deze wedstrijd moeten ze daarin meenemen. We moeten de strijd aangaan en vertrouwen op onze voetbalkwaliteiten."

Jong Ajax speelt op 19 april tegen Jong Feyenoord. Dan volgt op 26 april de uitwedstrijd bij Jong Helmond Sport. De laatste wedstrijd van de competitie is op 3 mei tegen Jong FC Twente.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst