Menu
Jong Ajax na zege alleen aan kop

Jong Ajax na zege alleen aan kop

Jong Ajax staat met nog een duel te spelen, volgende week maandag thuis tegen Jong FC Twente, alleen aan de leiding in de Beloftencompetitie. Zelf wonnen de Ajacieden dinsdagavond bij Jong Helmond Sport met 0-4, maar belangrijker nog was de nederlaag van concurrent Sparta bij Jong FC Groningen.

Jong Ajax stond bij aanvang van de een-na-laatste competitieronde twee punten achter op Jong Sparta. Ajax won zelf vrij eenvoudig met 0-4 van Jong Helmond Sport, terwijl de Spartanen met 1-0 verloren bij FC Groningen, volgend seizoen de nieuwe broodheer van Jong Ajax-trainer Pieter Huistra. ,,Er is wel contact geweest tussen mij en Jong Groningen-trainer Erwin van de Looi," reageert Huistra, die volgend seizoen Van de Looi als assistent heeft, desgevraagd. ,,Maar Jong Groningen is thuis evengoed lastig te verslaan. Wij hebben er zelf ook verloren." Kan doelpuntenmaker Menting van Groningen rekenen op een beloning richting volgend seizoen? ,,Daar hebben we niet over gesproken, maar hij heeft een goede uitgangspositie, haha..."

Een goede uitgangspositie heeft Jong Ajax na dinsdagavond zelf zeker ook. Huistra over de wedstrijd tegen Jong Helmond Sport: ,,We hebben de wedstrijd redelijk gecontroleerd. Helmond Sport vocht voor zijn laatste kans om degradatie te ontlopen en zakte in om er op de counter proberen uit te komen. Aan het einde van de eerste helft hadden we een goede fase, omdat we sneller diep gingen spelen en we wonnen aanvallend meer duels. Toen scoorden we ook twee maal."

In de 34ste minuut opende Nicolás Lodeiro de score uit een rebound na een schot van Hyun Jun Suk: 0-1. Drie minuten later was de marge verdubbeld toen Nathaniel Will doelman Van der Steen voor de tweede keer liet 'vissen'.

In de tweede helft zorgden Ismaïl Aissati en invaller Danilo (koud in het veld) voor de ruime 0-4 overwinning. ,,Vooral onze derde goal was prachtig", genoot Huistra na. ,,Aissati kwam na een mooie actie naar binnen en schoot de bal stijf in het kruis. Danilo scoorde nadat Sulejmani de bal had onderschept, een man had gepasseerd en een steekbal gaf. Wij hebben professioneel gespeeld; achterin niet veel weggegeven en op de juiste momenten gescoord. Bovendien wilden we het doelsaldo opvoeren, zodat we een voorsprong hadden, mocht Sparta gelijk spelen. Nu is dat minder van belang omdat zij verloren. Maar we hebben aan onze opdracht voldaan. We stonden op plus drie ten opzichte van Sparta; nu is het plus acht."

Volgende week moet Jong Ajax thuis winnen van FC Twente om het kampioenschap binnen te halen. ,,Ik ben benieuwd wat er zondag gebeurt", zei Huistra doelend op de kampioensrace die de eerste teams van Ajax en Twente voeren. ,,Het zou mooi zijn als we de dubbel winnen. Wij hebben het met Jong Ajax in eigen hand en moeten het maandag afmaken."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst