Menu
Jong Ajax naar gelijkspel in winters spektakelstuk

Jong Ajax naar gelijkspel in winters spektakelstuk

Jong Ajax is er niet in geslaagd de koppositie over te nemen van NEC. In een zinderende wedstrijd boog de ploeg van Michael Reiziger nog een 2-0-achterstand om naar een voorsprong. Twee minuten voor tijd kwam Telstar alsnog langszij: 3-3.

De ambiance in het Rabobank-IJmond- stadion was heerlijk. Ondanks de kou en sneeuw was het stadion in Velsen-Zuid stijf uitverkocht, want Telstar maakt vooralsnog een prima seizoen door en staat op een knappe 4e plek.

Rommelige eerste helft
Jong Ajax en Telstar hadden in de openingsfase moeite op het spekgladde veld het spel te kunnen maken. Combinaties bleken lastig en al snel was sprake van vechtvoetbal. Telstar ging daar iets beter mee om en had na 6 minuten al op voorsprong kunnen komen. Andrija Novakovich en Melvin Platje zagen de bal uiteindelijk van de lijn worden gehaald.

Luis Orejuela ziet toe hoe Elso Brito van Telstar de achtervolging op de bal inzet.
Luis Orejuela ziet toe hoe Elso Brito van Telstar de achtervolging op de bal inzet.

Jong Ajax kwam niet tot uitgespeelde kansen en uiteindelijk zorgde Mohamed Hamdaoui met een zwabberbal voor de openingstreffer: 1-0. Doelman Norbert Alblas zag de bal op zich afkomen, maar liet de inzet door z'n handen glippen. Zian Flemming was aan Amsterdamse zijde goed voor wat afstandsschoten, maar keeper Rody de Boer had slechts eenmaal echt moeite om een doelpunt te voorkomen.

Spektakel
Na rust was Jong Ajax wel dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal ging net naast en plots was het uit de tegenaanval 2-0: Novakovich werd knap vrijgespeeld en schoot hard binnen. Gelukkig was Mateo Cassierra enkele minuten later goed voor de aansluitingstreffer, hij schoot van afstand raak. Flemming had even later de 2-2 op zijn schoen, maar zijn inzet vloog het stadion uit.

Flemming kopte tegendraads de 2-2 binnen

Jong Ajax schakelde een tandje bij en Telstar kreeg het moeilijker en moeilijker. Na een prima uitgespeelde aanval kopte Flemming tegendraads de 2-2 binnen en met nog 25 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. Dat bleek wel toen Orejuela mocht opstomen en de wedstrijd liet kantelen. De Colombiaan hielp Jong Ajax aan een 2-3-voorsprong.

73. Wat een pot! Nu is het Luis Orejuela die scoort: 2-3!
#teljaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 9, 2018

Het was een geweldige pot, want ook Telstar kreeg na de 2-3 nog enkele prima kansen om weer op gelijke hoogte te komen. Alblas maakte 8 minuten voor tijd zijn fout uit de eerste helft goed met een geweldige redding. Vlak voor het laatste fluitsignaal ging het alsnog fout en viel de gelijkmaker, die gezien het spelbeeld verdiend was. Schouten hielp de Velsenaren aan een 3-3-gelijkspel.

Reiziger was vooral niet te spreken over het 1e bedrijf. ,,In de eerste helft hadden we heel veel moeite met de winterse omstandigheden, maar in de tweede helft pakten we dat beter op. We hebben de achterstand mooi omgebogen, maar helaas werd het nog gelijk. Mooi voor het publiek, minder mooi voor ons.''

,,We hebben het dan ook laten liggen in de eerste helft. De tweede helft speelden we, ondanks dat we met 2-0 achterkwamen, gewoon goed. We creëerden kansen en hadden veel overwicht. Na de 2-3 ging Telstar opportunistischer spelen en dan weet je dat zo’n hoge bal een keer goed kan vallen. Dat gebeurde en dan heb je dat eigenlijk in de eerste helft over jezelf afgeroepen.''

Telstar - Jong Ajax 3-3 (1-0), 25. Hamdaoui 1-0, 56. Novakovich 2-0, 58. Cassierra 2-1, 65. Flemming 2-2, 73. Orejuela 2-3, 89. Schouten 3-3

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Doekhi (45. Matusiwa), Bergsma, Lartey-Sanniez, Eiting, Bijleveld (90. Sierhuis), D. de Wit, Flemming, Cassierra, Johnsen

Lees ook: Ajax Vrouwen eenvoudig langs Excelsior

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots