Menu
Jong Ajax naar kwartfinale Soccer Sevens

Jong Ajax naar kwartfinale Soccer Sevens

Jong Ajax heeft zaterdag de kwartfinale van de International Soccer Sevens in Hong Kong bereikt. Het team van Pieter Huistra eindigde na de drie groepswedstrijden als tweede in poule A en schaart zich daardoor bij de laatste acht. Zondag treft Ajax op de finaledag Aston Villa in de kwartfinale.

Het toernooi begon zaterdag goed voor debutant Ajax. De eerste groepswedstrijd werd met 4-1 van Singapore Cricket Club gewonnen. Renaldo Jongebloet opende na een kleine drie minuten de score, waarna Vlatko Lazic, opnieuw Jongebloed en Ismail Aissati de score in de twee keer zeven minuten compleet maakten.

Het tweede pouleduel op het 7-tegen-7 toernooi, tegen Advance DC (vervanger van Sheffield FC), eindigde in een 3-1 zege voor Jong Ajax. Een vroege achterstand werd door Aissati (twee keer) en spits Jongebloet ongedaan gemaakt.

Aanvoerder Nathaniel Will aan de bal tegen Advance DC. Aanvoerder Nathaniel Will aan de bal tegen Advance DC.

Onder luide aanmoedigingen van de nodige kinderen van Nederlandse expats, die afgelopen donderdag in veel gevallen de speciale Ajax-clinic voor AEGON in Hong Kong bijwoonden, had Ajax in het laatste pouleduel tegen Tai Po aan een punt genoeg om de groepswinst veilig te stellen. De wedstrijd tegen de Chinezen - met 30 graden op de thermometer - ging helaas met 1-0 verloren, waardoor de Ajacieden de groepswinst uit handen gaven. In plaats van Sunderland treft het daardoor het favoriet geachte Aston Villa in de kwartfinale.

De kwartfinale tussen Ajax en Aston Villa wordt zondag rond het middaguur in Hong Kong gespeeld. Bij een goed resultaat speelt het team van Huistra op de slotdag mogelijk nog de halve finale en de eindstrijd.

Volg Jong Ajax in Hong Kong via Ajax.nl en Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl

De aanwezige Nederlandse kinderen mochten met de Ajacieden het veld op. De aanwezige Nederlandse kinderen mochten met de Ajacieden het veld op.
Groepsfoto voor de openingswedstrijd tegen Singapore Cricket Club. Groepsfoto voor de openingswedstrijd tegen Singapore Cricket Club.
Aissati speelde goed op de kunstsprieten van Hong Kong FC. Aissati speelde goed op de kunstsprieten van Hong Kong FC.
Vreugde na een van de acht treffers. Vreugde na een van de acht treffers.
De teams van Jong Ajax en Advance DC, inclusief Nederlandse/Hongkongse mascottes. De teams van Jong Ajax en Advance DC, inclusief Nederlandse/Hongkongse mascottes.
Keeper Kees Heemskerk is blij met een doelpunt. Keeper Kees Heemskerk is blij met een doelpunt.
Deniz Aslan. Deniz Aslan.
Tai Po werd dankzij de zege op Ajax groepswinnaar. Tai Po werd dankzij de zege op Ajax groepswinnaar.