Menu

Jong Ajax naar volgende ronde Amstel Cup

Hoewel het lange tijd onzeker was of de bekerwedstrijd van Jong Ajax tegen Haarlem vanwege het slechte weer wel door kon gaan, vond de scheidsrechter het veld goed genoeg. Na een 0-0 ruststand, won de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink uiteindelijk nog ruim ,4-0, van de dochterclub.

In de eerste helft golfde het spel bijna letterlijk op en neer. Maar de ploegen slaagden er beide niet in echt gevaarlijk te worden.

John O'Brien speelde driekwart wedstrijd. Hij moest wedstrijdritme opdoen na een blessureperiode.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Haarlem. Tamerus schoot alleen voor keeper Verbist in het zijnet.

Acht minuten later zorgde Stefano Seedorf, na een prachtige solo, voor de bevrijdende openingstreffer. Daarna duurde het bijna een kwartier voordat de marge kon worden uitgebreid.

Gabriel Mofokeng had een belangrijk aandeel in de tweede treffer van Ajax.

Gabriel Mofokeng kwam in de 72e minuut over rechts op, kaatste op Andy van der Meyde. De van een knieblessure herstelde rechtsbuiten gaf voor. Bechan kwam vanaf links inlopen en schoot hard in de verre hoek, onhoudbaar voor de door Ajax verhuurde Serge van den Ban.

Mitchell Piqué moest afrekenen met de Ajacieden Didi Longuet en Serginho Greene die in dienst van Haarlem spelen.

Daarna was het verzet van Haarlem gebroken. Andy van der Meyde nam de bal na een corner van Bechan direct op zijn pantoffel, 3-0. Kwame Quansah bepaalde de eindstand op 4-0. Hij vierde zijn feestje met langs de kant staande familieleden.

Serge van den Ban moest in de tweede helft vier keer vissen.

Heini Otto gaf na afloop een puntige analyse van zijn Haarlem: ,,Tot de 1-0 viel, zaten we goed in de wedstrijd. We hebben geen kansen weggeven. Toen we achterkwamen, raakten we de kluts een beetje kwijt. Dat komt door de jeugdigheid van de groep. Het is een gezonde rivaliteit tussen Haarlem en Ajax, iedereen kent elkaar."

Jan Olde Riekerink analyseerde het duel als volgt: ,,Het was een passieve wedstrijd, zonder veel kansen. Dat onze spelers sneller zijn dan die van Haarlem, bestrijd ik. Het is niet zo zeer dat ze sneller zijn, maar ze vertrekken eerder. De 1-0 van Seedorf brak de wedstrijd open. Toen moest Haarlem wel komen, waardoor wij meer ruimte kregen op het middenveld. Als die goal niet was gevallen, dan had het heel goed op strafschoppen kunnen aankomen.

Jong Ajax-Haarlem 4-0 (0-0) 58. Seedorf 1-0 72. Bechan 2-0 74. Van der Meyde 3-0 79. Quansah 4-0

Opstellingen:

Ajax: Verbist, Mofokeng, Kras, Walker, Valencia, Seedorf, Van der Meyde (76. Culina), O'Brien (76. Obodai), Quansah, Pienaar, Pique (46. Bechan)

Haarlem: Van den Ban, Groot, Hooijboer, Greene, Piket, Longuet, Douglas, Tol, Kemper (64. Molenaar), Tamerus (74. Turay), Mulders.