Menu
Jong Ajax niet langs De Treffers

Jong Ajax niet langs De Treffers

Jong Ajax heeft zondagmiddag op de Toekomst in een oefenduel tegen De Treffers 1-1 gespeeld. Sam Hendriks scoorde in de tweede helft, nadat hij een penalty had gemist, de gelijkmaker.

,,We begonnen de eerste twintig minuten prima aan de wedstrijd”, vond trainer Andries Ulderink achteraf. ,,Daarna speelden we als een kip zonder kop. Iedereen liep uit positie.” De Treffers had niet lang nodig om te profiteren. Na een half uur openden de Groesbekers de score. De gasten kregen nog enkele goede mogelijkheden maar Jong Ajax hield de schade bij rust beperkt.

In de tweede helft tapte het team van trainer Ulderink en Jaap Stam uit een ander vaatje. De kansen stapelden zich op en het wachten was op een doelpunt van de Amsterdammers. Nadat Hendriks een strafschop gekeerd zag worden door de keeper van De Treffers, scoorde hij in de 80e minuut op aangeven van Vaclav Cerny wel de gelijkmaker. Verder kwam Jong Ajax niet.

,,We wilden na twee wat lichtere amateurtegenstanders nu twee zware. Want dat past goed in de opbouw naar het seizoen. Die kregen we met De Treffers. Woensdag verwacht ik ook een zware wedstrijd tegen JVC Cuijk. Zij eindigden met hetzelfde puntenaantal als De Treffers in de Topklasse.”

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Clement, Lartey Sanniez, Mirani, Dankerlui; Van de Beek, Bakker (46. El Hasnaoui), Duarte (46. El Mahdioui); Meleg (60. Dragisa Gudelj), Hendriks, Cerny


Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees