Menu
Jong Ajax niet langs FC Den Bosch

Jong Ajax niet langs FC Den Bosch

Jong Ajax heeft in de Jupiler League voor de derde maal op rij gelijkgespeeld. Ondanks kansen voor Queensy Menig, Richairo Zivkovic en Elton Acolatse bleef het maandag in de Amsterdam ArenA 0-0 tegen FC Den Bosch.

Waar Jong Ajax de vorige twee wedstrijden vlammend van start ging, speelde het ditmaal iets behoudender in de beginfase. FC Den Bosch verdedigde gegroepeerd, kwam niet in de problemen en voor beide doelen gebeurde op enkele zwakke schoten na weinig. Na ruim een half uur spelen had Jong Ajax dan toch op voorsprong moeten komen. Menig, in de eerste helft de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde, werd alleen voor de keeper gezet maar zijn schot ging voorlangs.

Onder toeziend oog van zo'n duizend toeschouwers wisselden de kansen elkaar in hoog tempo op en had FC Den Bosch eigenlijk weer op voorsprong moeten komen. Na een scrimmage voor het doel van Diederik Boer had Den Bosch kunnen scoren, maar de inzet werd van de lijn gehaald. Daarna nog twee mogelijkheden voor middenvelder Django Warmerdam. Eerst een zacht schot, en op slag van rust een boogbal die via de lat over ging.

In de tweede helft ontstond eenzelfde spelbeeld. Jong Ajax bleef, ondanks een Brabantse kopkans na 20 seconden, zeer gemakkelijk overeind. Een schot van Menig spatte op de vuisten van keeper Heemskerk uiteen, nadat Terry Lartey Sanniez vergeeft om een penalty smeekte.

Kenny Tete in duel met FC Den Bosch-speler Jort van der Sande. Kenny Tete in duel met FC Den Bosch-speler Jort van der Sande.

Met de hard werkende Sam Hendriks als invaller voor Menig bleef Ajax jagen op een treffer. Schoten van Acolatse, Hendriks en Warmerdam bleken precisie te missen waardoor Den Bosch met pijn en moeite stand kon houden. Vijf minuten voor tijd kreeg Zivkovic dé mogelijkheid op de 1-0, maar zijn bal ging via de keeper en lat over het doel. Zo was met de 0-0 eindstand de amusementswaarde een stuk lager dan in voorgaande wedstrijden, maar kwam Ajax in defensief opzicht ook een stuk beter voor de dag.

Coach Andries Ulderink keek met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel: ,,We hebben vandaag een redelijk tot goede wedstrijd gespeeld. FC Den Bosch speelde iets compacter dan in voorgaande wedstrijden, en toch hebben we zo’n acht á negen goede kansen weten te creëren. Toch hadden we soms wat slordige fases, maar als die laatste pass wat beter was geweest hadden we een aantal keer moeten scoren.”

Het spelen van veel wedstrijden in korte tijd hakte er volgens Ulderink aardig in bij de spelers: ,,De teleurstelling overheerst. De meeste spelers konden na de wedstrijd amper nog iets zeggen vanwege vermoeidheid. Danny Bakker en Django Warmerdam bijvoorbeeld, zij zijn het niet gewend om zoveel wedstrijden achter elkaar te spelen. Maar dan is dit een goede leerschool. En om met een positief punt te eindigen: we hebben de nul gehouden, en dat is ook niet onbelangrijk.”

Jong Ajax speelt vrijdag wederom een thuisduel. Om 20.00 uur trappen de beloften onder leiding van de coaches Ulderink en Jaap Stam op sportcomplex de Toekomst af tegen MVV.

Opstelling Jong Ajax: Diederik Boer, Leeroy Owusu, Kenny Tete, Damian van Bruggen, Terry Lartey Sanniez, Jairo Riedewald, Alton Acolatse (90. Marvin Höner), Django Warmerdam, Richairo Zivkovic, Danny Bakker, Queensy Menig (62. Sam Hendriks)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots

Frank de Boer was aandachtig toeschouwer in de ArenA. Frank de Boer was aandachtig toeschouwer in de ArenA.