Menu
Jong Ajax niet langs Jong AZ

Jong Ajax niet langs Jong AZ

Jong Ajax is er niet in geslaagd om laagvlieger Jong AZ te verslaan. Op sportcomplex de Toekomst waren de meeste kansen voor de Amsterdammers, maar wist het via Noa Lang slechts 1 keer te scoren: 1-1.

Michael Reiziger moest veel spelers missen die eerder op de dag met Ajax O19 waren afgereisd naar Lyon voor hun wedstrijd in de UEFA Youth League. Zo speelde Dean Solomons voor Sven Botman en werden de backposities bemand door Navajo Bakboord en Mitchel Bakker. 

Saaie eerste helft
Het was een trieste avond voor Dani de Wit. Hij viel al na 5 minuten uit met een vleeswond aan de binnenkant van zijn rechterknie, die ter plekke werd gehecht. Zijn vervanger Sebastian Pasquali zag geen openingsfase die de aanwezige toeschouwers zich nog lang zullen heugen; beide ploegen hadden veel moeite om door de defensie te komen. Het was Vaclav Cerny die nog de grootste kans kreeg, maar hij miste 1-op-1 met de keeper. 

Dani de Wit moest al vroeg geblesseerd van het veld.
Dani de Wit moest al vroeg geblesseerd van het veld.

Jong AZ, met oud-Ajacieden Mauro Savastano en Leon Bergsma in het veld, wist er weinig tegenover te stellen. Perr Schuurs ruimde alles achterin prima op, maar moest toezien hoe de aanvallers hun vizier niet op scherp hadden staan: Danilo schoot ruim over en ook Lassina Traoré kopte naast. Schuurs’ compagnon Solomons schoot de bal nog bijna pardoes in eigen goal, maar de lat stond dat leed in de weg.

Leukere fases na rust
De tweede helft ging in eerste instantie verder waar de eerste was geëindigd, maar na verloop van tijd begon Jong Ajax toch echt vaker voor het Alkmaarse doel te komen. Tweemaal werd het houtwerk geraakt, eerst via een kopbal van Traoré en later door een vrije trap van Schuurs.

Tussendoor had Jong AZ wel de leiding genomen dankzij een leep balletje van Jeremy Helmer, dus zat er voor Jong Ajax niets anders op dan de duimschroeven nóg steviger aan te draaien.

Sebastian Pasquali zet druk.
Sebastian Pasquali zet druk.
Dean Solomons heerst in de lucht.
Dean Solomons heerst in de lucht.
Mitchel Bakker houdt z'n directe tegenstander op afstand.
Mitchel Bakker houdt z'n directe tegenstander op afstand.

Snel werd dan ook orde op zaken gesteld, toen Cerny een bal panklaar op het hoofd van uitblinker Lang legde: 1-1. Tot echt grote kansen kwam het, ondanks een overwicht, daarna niet meer. Omdat Jong AZ allang blij was met een punt waren de druiven zuur in Amsterdam. Jong Ajax stijgt door het gelijkspel wel een plekje, want het wipt over TOP Oss heen op de ranglijst naar de 8e plaats.

Jong Ajax - Jong AZ 1-1 (0-0), 65. Helmer 0-1, 69. Lang 1-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Solomons, Bakker; Gravenberch (46. Thethani), Lang, De Wit (5. Pasquali); Cerny, Traoré, Danilo (72. Ekkelenkamp)

Bekijk ook: Highlights Ajax - Fortuna Sittard

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: ProShots