Menu
Jong Ajax niet langs MVV

Jong Ajax niet langs MVV

Jong Ajax heeft zijn uitwedstrijd tegen MVV in de Jupiler League niet kunnen winnen. De Ajacieden bleven vrijdag in Maastricht steken op een gelijkspel: 2-2. Damian van Bruggen en Kenny Tete scoorden. Queensy Menig miste een penalty.

Van Bruggen hielp zijn ploeg al na zes minuten aan een voorsprong. De verdediger reageerde alert vanuit de rebound, nadat de bal na een vrijetrap van Sam Hendriks voor zijn voeten rolde. ,,We waren het eerste kwartier, misschien wel de eerste twintig minuten de bovenliggende partij’’, keek Jong Ajax-trainer Andries Ulderink terug. Ulderink is dit seizoen samen met collega-trainer Jaap Stam verantwoordelijk voor de prestaties van de Jong Ajacieden. ,,Daarna raakten we het initiatief kwijt. Wij leden toen steeds meer balverlies, terwijl MVV opportunistischer ging spelen.’’

Het bleek de opmaat naar een Maastrichtse gelijkmaker. Ook al kwam die 1-1 wel wat gelukkig tot stand. Ajacied Tete raakte de bal onbedoeld als laatste, toen een schot van Sven Braken drie minuten voor de rust voorbij keeper Indy Groothuizen caramboleerde. De doelman verving de zwaar geblesseerd Norbert Alblas. De gelijkmaker viel uitgerekend in een fase, waarin Jong Ajax zich sportief iets leek te herstellen.

,,Tien minuten voor de pauze hadden wij weer initiatief en opnieuw het betere van het spel’’, vervolgde Ulderink. ,,Kenny kon er niks aan doen dat de bal via hem in het doel belandde. Het ging heel ongelukkig.’’ Nadat middenvelder Django Warmerdam in de zestien was neergehaald, kreeg Queensy Menig kort voor rust dé uitgelezen kans Ajax uit een penalty aan een nieuwe voorsprong te helpen. De linksbuiten kwam slechts tot een slap schot. ,,Slecht ingeschoten’’, had ook Ulderink gezien. Ruststand was 1-1.

Damian van Bruggen (4) sloeg al in de openingsminuten toe voor Jong Ajax: 0-1. Damian van Bruggen (4) sloeg al in de openingsminuten toe voor Jong Ajax: 0-1.

Jong Ajax probeerde de thuisploeg verder onder druk te zetten. Na rust vervingen Sheraldo Becker en Milan Vissie respectievelijk Robert Muric en Danny Bakker. Het gewenste resultaat bleef aanvankelijk uit. Na een klein uur voetballen bezorgde Brouwers MVV een voorsprong: 2-1. Ulderink: ,,We kwamen niet goed uit de kleedkamer en speelden matig. Ik moet ook zeggen dat het veld vol plassen lag en daardoor moeilijk bespeelbaar was. De bal rolde maar net. Ook dat aspect maakte het een lastige wedstrijd.’’

De Amsterdammers hervonden zich net op tijd om zich alsnog naast de Limburgers te knokken. Tete rondde een imposante rush over het halve veld af met een bekeken schot. De verdediger hielp Jong Ajax daarmee aan een gelijkspel: 2-2. ,,Al met al is het gelijkspel een terechte uitslag’’, besloot Ulderink. ,,In de slotfase hadden we nog wel wat lucht over en waren we dreigend. Dit was een lastig duel, maar we kunnen niet ontevreden zijn over de ontwikkeling van een aantal spelers. Vooral de ontwikkelingen in de laatste drie maanden stemmen tevreden. Een goed idee om die goede lijn in 2015 door te trekken.’’

Jong Ajax is inmiddels zes wedstrijden ongeslagen en bezet de achtste plek in de Jupiler League. De Amsterdammers - die in hun laatste drie duels 9 keer scoorden - komen dit kalenderjaar nog een keer in actie, op zaterdag 20 december vanaf 16:30 uur thuis tegen De Graafschap. MVV schiet weinig op met het eenzame punt. De Limburgers bezetten de voorlaatste plek.

Scoreverloop: 6. Van Bruggen 0-1, 43. Braken 1-1, 59. Brouwers 2-1, 72. Tete 2-2.

Opstelling JongAjax:
Groothuizen; Ligeon, Tete, Van Bruggen, Van Koesveld; Noordhoff, Warmerdam, Bakker (46. Vissie); Muric (46. Becker), Hendriks, Menig (82. Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Paul Roling

A-junior Indy Groothuizen was de vervanger van de geblesseerde Norbert Alblas. A-junior Indy Groothuizen was de vervanger van de geblesseerde Norbert Alblas.
Spitsuur voor het Ajax-doel als Nick Kuipers hoog boven Kenny Tete uittorent. Spitsuur voor het Ajax-doel als Nick Kuipers hoog boven Kenny Tete uittorent.
Rechteraanvaller Robert Muric werd halverwege gewisseld. Rechteraanvaller Robert Muric werd halverwege gewisseld.
Jaap Stam was, samen met zijn collega-trainer Andries Ulderink, coachend nadrukkelijk aanwezig. Jaap Stam was, samen met zijn collega-trainer Andries Ulderink, coachend nadrukkelijk aanwezig.
Jong Ajax-captain Tete wordt aan zijn bloedneus geholpen door fysio Peter Hoogland. Jong Ajax-captain Tete wordt aan zijn bloedneus geholpen door fysio Peter Hoogland.
De zichtbaar teleurgestelde verdediger Ruben Ligeon wordt na het laatste fluitsignaal getroost door teammanager Herman Arendse en Jaap Stam. De zichtbaar teleurgestelde verdediger Ruben Ligeon wordt na het laatste fluitsignaal getroost door teammanager Herman Arendse en Jaap Stam.