Menu

Jong Ajax niet langs Volendam

Jong Ajax profiteerde maandagavond in Volendam niet van het puntenverlies van concurrenten Heerenveen en Feyenoord. De wedstrijd tussen de Beloftenelftallen van Ajax en Volendam eindigde in 0-0.

Coach John van 't Schip wilde niets liever dan alleen over voetbal praten, na alle gebeurtenissen van afgelopen week. ,,Voor en tijdens de wedstrijd ging dat goed, maar na afloop kreeg ik toch weer veel vragen over donderdag'', vertelde van 't Schip. Tegen Jong Volendam wisten trainers Van 't Schip en Marco van Basten dat hun ploeg zich goed op het voetbal moest concentreren, want de Noord-Hollandse club is een taaie tegenstander. Dat concurrenten Heerenveen (thuis 2-2 tegen PSV) en Feyenoord (1-0 verlies tegen Vitesse in Rotterdam) punten verspeelden, was dan mooi meegenomen, maar bij winst tegen Volendam had Jong Ajax de minste verliespunten in de Beloftencompetitie gehad. Nu blijft Jong Heerenveen virtueel de beste ploeg.

Het wilde Jong Ajax in Volendam maar niet lukken de goed georganiseerde verdediging van de thuisclub te doorbreken. De Amsterdammers hadden in de eerste helft wel een veldoverwicht maar waren te slordig in de passing en de omschakeling om het Volendam echt lastig te maken. De paar schaarse doelpogingen, via Jason Culina en Jamal Akachar, waren te moeilijk om het de doelman van de thuisploeg echt lastig te maken.

,,In de tweede helft werd het er niet beter op'', vond van 't Schip. ,,We zijn nog een tijd met twee spitsen gaan spelen, met een derde man er kort achter, en hebben geprobeerd met voorzetten vanaf de zijkant zo voor gevaar te zorgen. Maar Volendam stond goed.'' Culina en Michael Krohn-Dehli kregen nog wel mogelijkheden om te scoren. Zij vonden echter de Volendam-keeper op hun weg. In de slotfase kreeg de thuisclub zelf ook nog een goede mogelijkheid. Het bleef echter 0-0.

,,Gezien het spel een terechte uitslag'', oordeelde Van 't Schip. ,,Het vertoonde spel was niet wat wij wilden. Als wij binnenkort thuis tegen Heerenveen spelen, is dat echt om het kampioenschap en kan je je helemaal opladen. Dit duel tegen Volendam was er toch gewoon een van een reeks. Volendam heeft een fysiek sterke ploeg en wij konden niet genoeg ons stempel op deze partij drukken.''

Jong Ajax speelt binnenkort thuis tegen Jong Heerenveen. De winnaar van dat duel stevent waarschijnlijk af op het kampioenschap. Hoewel Heerenveen nog een wedstrijd moet inhalen, en dat is uitgerekend tegen Volendam. ,,Die hebben ze dus ook niet zomaar gewonnen'', aldus Van 't Schip. Zijn elftal moet echter ook nog op bezoek bij Jong PSV, dat de laatste tijd aan een sterke reeks bezig is.

Opstelling Jong Ajax: Boschker; Obodai, Yakubu, Vermaelen, Valencia; Muller van Moppes (Esajas), Lindgren, Krohn-Dehli; Babel (Benson Erchiah), Culina, Akachar (Maduro).