Menu
Jong Ajax nog 1 zege verwijderd van titel

Jong Ajax nog 1 zege verwijderd van titel

Jong Ajax is heel dicht bij de titel in de Jupiler League. Op bezoek bij FC Volendam wonnen de Amsterdammers dankzij een doelpunt van invaller Kaj Sierhuis in de slotfase met 1-2. Zodoende heeft Jong Ajax volgende week aan een overwinning tegen MVV genoeg om kampioen te worden.

Michael Reiziger startte met Dominik Kotarski in het doel en ook Darren Sidoel kreeg een basisplaats. De verdediger nam de plaats in van de tijdens de warming-up uitgevallen Danilho Doekhi. Teun Bijleveld keerde weer terug op het middenveld.

Veel kleine kansen Jong Ajax
Jong Ajax startte weifelend aan de wedstrijd, maar had al snel de controle en de 1e kansjes dienden zich rap aan. Zo hadden Dennis Johnsen en Mateo Cassierra al binnen 10 minuten trefzeker kunnen zijn, maar hun schoten misten precisie. Ook kopballen van Johnsen en Dani de Wit misten maar net doel.

Pas daarna meldde FC Volendam zich voor de 1e keer bij het doel van Jong Ajax.Dat bleek wel direct de grootste kans tot dan toe, maar daarna was het weer de beurt aan Jong Ajax. Na kansen voor Johnsen (over) en Che Nunnely (naast) moest het Ajax-doelpunt uit een counter komen. Azor Matusiwa stuurde Cassierra weg, die stak op hoge snelheid het hele veld over en kon vervolgens afgeven op De Wit. De middenvelder haalde verwoestend uit en liet Hobie Verhulst kansloos: 0-1.

Zo leek alles op rolletjes te lopen voor Jong Ajax, maar plots was de stand op slag van rust weer gelijk. Uit het niets kon Gerry Vlak profiteren van slordig uitverdedigen en zo ging Jong Ajax alsnog met een onverwacht rotgevoel de kleedkamers in.

Dani de Wit passeert doelman Verhulst, 0-1!
Dani de Wit passeert doelman Verhulst, 0-1!
Mateo Cassierra dook regelmatig in kansrijke positie op.
Mateo Cassierra dook regelmatig in kansrijke positie op.
Ché Nunnely wurmt zich langs twee Volendammers.
Ché Nunnely wurmt zich langs twee Volendammers.
Het textiel van Johnsen wordt getest.
Het textiel van Johnsen wordt getest.
Gedreven als altijd: Azor Matusiwa.
Gedreven als altijd: Azor Matusiwa.

Ook kansen na rust
Jong Ajax had ook in de tweede helft het overwicht. De kansen werden schaarser, maar wel groter. Zo speelde Cassierra zich met 1 beweging knap vrij, maar schoot op de keeper. Leon Bergsma had 20 minuten voor tijd dé 1-2 op zijn schoen, maar op een meter van de doellijn kon Verhulst redden. In de daaropvolgende counter ging de bal maar rakelings langs het doel van Kotarski.

In de wetenschap dat concurrenten Fortuna Sittard en NEC op voorsprong waren gekomen wist Jong Ajax dat alleen de overwinning telde om de titel in eigen hand te (kunnen) houden. Reiziger haalde Terry Lartey Sanniez naar de kant en bracht met Sierhuis een extra spits in.

De matchwinnaar, Kaj Sierhuis!
De matchwinnaar, Kaj Sierhuis!

Dat scenario resulteerde in alles of niets, want ook achterin bij Jong Ajax lag het soms open. Volendam kreeg grote kansen op de 2-1, maar een counter bracht de Ajacieden uiteindelijk in de zevende hemel: Nunnely kon opstomen en gaf de bal op Sierhuis, die zijn status van supersub waarmaakte en scoorde, 1-2!

1️⃣ MORE FINAL! ⚡️
FC Volendam 1 - 2 #JongAjax!#voljaj pic.twitter.com/kw2LrUJsYX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 april 2018

'Zware weken gehad'
,,We wisten vooraf dat het heel moeilijk zou worden”, blikte Reiziger terug op de wedstrijd. ,,We hebben zware weken gehad. In de eerste helft zijn we goed begonnen en creeërden we veel kansen, al kregen we een tik door de gelijkmaker vlak voor rust. Na verloop van tijd kwamen er geen kansen meer, dus wilden we een frisse kracht inbrengen. Sierhuis in de spits en Cassierra daarachter pakte goed uit. Het was een fantastische actie van Nunnely, en als de bal in de zestien komt weet je met een spits als Sierhuis dat er altijd gevaar komt. Al was de spanning ook na de goal nog te snijden, we hebben het heel spannend gemaakt.”

FC Volendam – Jong Ajax 1-2 (1-1). 35. De Wit 0-1, 45. Vlak 1-1, 82. Sierhuis 1-2

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Orejuela, Sidoel, Bergsma, Lartey-Sanniez (68. Sierhuis), Matusiwa, Bijleveld (83. Flemming), D. de Wit, Nunnely, Cassierra, Johnsen.

Bekijk de highlights van de wedstrijd ⤵️

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe