Menu
Jong Ajax omzeilt lastige klip

Jong Ajax omzeilt lastige klip

Jong Ajax heeft een lastige klip in de Beloftencompetitie succesvol omzeild. De ploeg van trainer Aron Winter besloot de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen met een 0-2 overwinning.

Selectie Jong Ajax 2006-2007

De Amsterdammers begonnen matig aan de wedstrijd. Jong Ajax gaf niet veel weg, maar creëerde zelf ook weinig kansen. ,,Bij de kansen die we kregen, waren we net niet scherp genoeg’’, blikte Winter terug. ,,Naast de matige afronding was ook het samenspel niet goed’’ Kort voor de rust stichtte Edgar Manucharyan gevaar met een prima schot. De Armeniër zag zijn poging net naast het doel verdwijnen.
Na de pauze toonde Jong Ajax een ander gezicht. De gasten namen de leiding door een treffer van Chakib Tayeb. De middenvelder was, op aangeven van Javier Martina, net eerder bij de bal dan zijn tegenstander: 0-1. Jong FC Groningen voerde de druk vervolgens op. De Groningers profiteerden van de ruimtes tussen de Amsterdamse linies. De aanvallers, middenvelders en verdedigers van Jong Ajax voetbalden te ver uit elkaar. De gasten herstelden het manco zelf. ,,In het laatste kwartier voetbalden we een stuk beter’’, stelde Winter tevreden. ,,We controleerden het duel en er werd goed gecombineerd.’’ Dionitio Liesdek stond aan de basis van de 0-2. De linksback behield het overzicht en stuurde Mitea met een fraaie pass diep. De Roemeense linksbuiten bediende vervolgens Martina op maat: 0-2. ,,We hebben verdiend gewonnen. Het was alleen jammer dat we niet scherp waren in de afronding.’’
Eerder dit seizoen kwamen beide Beloftenploegen op de Toekomst nog een gelijkspel (1-1) overeen. In een matig duel nam Olaf Lindenbergh de enige Amsterdamse treffer voor zijn rekening. Holla tekende toen vlak voor rust voor de gelijkmaker. Zo ver lieten de Ajacieden het dit keer niet komen.

Opstelling Jong Ajax:
Gentenaar; Yildirim, Timisela, Sterk, Liesdek; Keizer (80. Wormgoor), Manucharyan, Tayeb; Martina, Lewis (80. Donald) en Mitea (80. Hasselbaink).