Menu

Jong Ajax onderuit bij ADO

Jong Ajax stelde donderdagavond teleur door van het laaggeklasseerde ADO te verliezen. Het werd in Den Haag 2-1 voor de thuisclub, ondanks het feit dat coach John van 't Schip een met spelers uit Ajax 1 versterkt elftal kon opstellen.

Van 't Schip kreeg in het duel voor de Beloftencompetitie de beschikking over Yakubu, Stefano Seedorf, Richard Witschge en Andre Bergdølmo. Die laatste twee konden zo weer wat wedstrijdritme opdoen na een periode van inactiviteit.

Toch mocht Jong Ajax volgens coach Van 't Schip geen aanspraak maken op een zege. ,,ADO was scherper en feller. Het veld was keihard en zij legden veel risico in de duels. Ik had niet het idee dat wij alles gaven.''

Nadat Seedorf Ajax vlak na rust nog wel op voorsprong had gezet, ging de thuisclub een op een spelen. ,,We kwamen toen niet meer aan voetballen toe'', vond Van 't Schip. ,,ADO was veel agressiever in de duels.''

ADO ging tot het uiterste in de strijd en balverlies aan de kant van de Amsterdammers leidde tot de gelijkmaker van Huismans in de 73ste minuut. Ook bij de winnende treffer van de Hagenaars ging de defensie van Ajax niet vrijuit. Een vrije trap vanaf de zijkant kon niet worden weggewerkt, en uit de scrimmage voor doelman Zwinkels scoorde Calabro in de slotminuut de 2-1.

,,ADO Den Haag had niets te verliezen en speelde daar ook naar'', aldus John van 't Schip. ,,Zij hebben ons op agressiviteit verslagen, maar het is wel een schande, als je ziet met wie we speelden'', vond de trainer.

Opstelling Jong Ajax:
Zwinkels; Mofokeng (80. Aafjes), Bergdølmo, Yakubu, Valencia; Kujala, Seedorf, Witschge; De Ridder (70. Benson), Akachar, Krohn-Dehli.