Menu
Jong Ajax onderuit bij Jong Heerenveen

Jong Ajax onderuit bij Jong Heerenveen

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd in de Beloftencompetitie tegen Jong sc Heerenveen/Emmen maandag met 5-2 verloren. Op Friese voetbalgrond verzorgde Darko Bodul beide Ajax-treffers. Thimothée Atouba begon als linksback, maar de Kameroener ontving na een half uur spelen direct rood.

Jong Ajax incasseerde de 1-0 al in de beginfase. De Amsterdamse Beloften kenden daarmee een wel erg beroerde start. Een extra domper voor rust was de rode kaart voor Atouba. De linksback moest in actie komen na balverlies (na een mislukte kaats) op het middenveld. ,,Hij hinderde en raakte een tegenstander misschien van achter'', blikte trainer Bryan Roy terug op het desastreuze moment. Voor de Kameroener was de wedstrijd al na een half uur voorbij. Jong Ajax-doelman Marco Bizot keerde de toegekende strafschop.

Kort nadat het Amsterdamse elftal was terug gebracht tot een tiental sloegen de Friezen opnieuw toe. Op de tweede treffer liet Jong sc Heerenveen/Emmen ook een derde doelpunt volgen in het sfeervolle Abe Lenstra Stadion. De Friezen verwelkomden maandag extra veel kinderen uit de omgeving, waardoor het stadion goedgevuld was.

,,Uiteindelijk kom je nog goed terug tot 3-2'', vervolgde Roy over de twee treffers die spits Bodul na rust maakte. De inhaalrace bracht hernieuwde hoop onder de Ajacieden. Zowel op het veld als in de dug-out bij de trainers Roy en Albert van der Dussen werd gehoopt op een stunt. ,,Je hoopt er op wilskracht alsnog langs te gaan. Eigenlijk hadden we ook de 3-3 moeten maken.'' In plaats van de gelijkmaker te verwelkomen, had doelman Bizot ook een vierde keer het nakijken. De keeper trof opnieuw weinig tot geen enkele blaam. Roy: ,,Marco heeft ons vanavond op de been gehouden. Anders was het een monsterscore geweest. Een ander lichtpuntje vanavond was trouwens het spel van Ruben Ligeon, normaal toch speler van de A1. Maar bij de 4-2 en 5-2 was de wedstrijd wel gespeeld. Dit is een teleurstellend resultaat.''

Bekijk dinsdag op Ajax Premium TV de samenvatting van Jong Heerenveen/Emmen - Jong Ajax

Tekst en foto: Ajax.nl

Kom woensdag naar Ajax - sc Heerenveen. Koop hier nu je kaart(en) voor dit duel!