Menu
Jong Ajax onderuit bij Jong Heracles

Jong Ajax onderuit bij Jong Heracles

Jong Ajax heeft voor het eerst een wedstrijd in de ‘winnaarspoule’ verloren. Het team van Gery Vink en John Bosman ging maandagavond met 4-3 onderuit bij Jong Heracles Almelo. De Almeloërs stonden na 45 minuten met 3-0 voor. Jong Ajax kwam in de tweede helft terug door treffers van Lorenzo Ebecilio (2x) en Mike Busse, maar zag in de negentigste minuut Dario Vejicevic de winnende treffer voor de thuisploeg maken.

Jong Heracles Almelo kreeg in de eerste helft niet ontzettend veel kansen, maar bleek zeer effectief in de afronding. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg tot scoren via Jason Davidson. De verdediger liep vanuit een hoekschop naar de tweede paal en tikte in het doel van Mickey van der Hart; 1-0. Enkele minuten daarna had Jong Ajax een prima mogelijkheid toen Lorenzo Ebecilio Danny Hoesen met een fraaie steekpass bediende. De spits schoot echter te slap op het Heracles-doel, waardoor Brian van Loo kon redden met zijn voet.

Nog voordat het team van Gery Vink en John Bosman een nieuwe aanval kon opzetten, viel het tweede doelpunt. De aan Heracles verhuurde Ajacied Geoffrey Castillion viel vanaf rechts aan en schoot in een keer hard achter Ajax-goalie Van der Hart; 2-0. Jong Ajax probeerde druk uit te oefenen via een fraai een-tweetje van Ebecilio en Lucas Andersen, maar succes had dat niet. Ebecilio schoot voorlangs. Vlak voor het rustsignaal kwam Jong Heracles voor de derde keer tot scoren, opnieuw door Castillion uit een penalty. De aanvaller benutte een penalty nadat Ebecilio Marko Vejinovic had vastgehouden.

Lorenzo Ebecilio, hier op archiefbeeld, scoorde twee keer tegen Jong Heracles. Foto: Gerard van Hees Lorenzo Ebecilio, hier op archiefbeeld, scoorde twee keer tegen Jong Heracles. Foto: Gerard van Hees

Jong Ajax kwam in de eveneens vermakelijke tweede helft terug in de wedstrijd. In de 57e minuut werden de Amsterdamse Beloften beloond voor hun harde werken. Een afstandsschot van Miralem Sulejmani, spelend met de beloften omdat hij niet met het eerste elftal is afgereisd naar Manchester, werd losgelaten door Van Loo. Vanuit de rebound schoot Ebecilio laag in de hoek; 3-1. De buitenspeler kwam vijf minuten na zijn eerste treffer opnieuw tot scoren. De Ajacied krulde op fraaie wijze een vrije trap van ruim twintig meter afstand prachtig in de linkerbovenhoek. Doelman Van Loo dook naar de bal, maar het schot was te scherp; 3-2. Vlak voor het eindsignaal bracht invaller Mike Busse Jong Ajax op gelijke hoogte. Van dichtbij schoot Busse laag binnen; 3-3. Jong Ajax kwam toch met lege handen te staan, nadat Dario Vejicevic in de negentigste minuut de winnende treffer voor de thuisploeg maakte. In de laatste minuten van het duel probeerde Sulejmani (kopkans) de stand gelijk te trekken, maar dat lukte niet.

Gery Vink was niet geheel ontevreden over het duel in Almelo. ,,Het is vrij zuur dat je in de laatste minuut nog verliest, maar John en ik hebben veel goede dingen gezien. Heracles was goed in de omschakeling en dan kijk je tegen een 3-0 achterstand aan. Je kan dan kiezen; of je speelt behoudend voetbal of je pakt de mogelijkheden die er zijn en je speelt om te winnen. Er lagen zoveel kansen voor ons, ook in de eerste helft. We hebben geprobeerd om er een wedstrijd van te maken. We kwamen terecht op een 3-3 gelijke hoogte. Een tegendoelpunt in de laatste minuut is zuur, maar voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd om naar te kijken.’’

Scoreverloop: 7. Davidson 1-0, 18. Castillion 2-0, 40. Castillion 3-0 (pen.), 57. Ebecilio 3-1, 63. Ebecilio 3-2, 83. Busse 3-3, 90. Vejicevic 4-3.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart, Ligeon, Bonevacia, Schenk, Koppers, Boccara (46. Busse), Rits, Andersen (73. Martina), Sulejmani, Hoesen (80. Van Kessel), Ebecilio.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst