Menu
Jong Ajax onderuit bij Jong PSV

Jong Ajax onderuit bij Jong PSV

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong PSV verloren. Op de Herdgang in Eindhoven bracht Javier Martina de enige Ajax-treffer op zijn naam: 3-1.

,,We begonnen goed aan de wedstrijd’’, keek Jong Ajax-trainer Adrie Koster direct na de wedstrijd terug. ,,Jong Ajax was in de beginfase de betere ploeg, maar Jong PSV scoorde in de eerste tegenaanval. Verdedigend stonden we niet goed.’’

Kort na het openingsdoelpunt van John de Jong incasseerden de Amsterdammers na slordig balverlies op het middenveld een nieuwe tegentreffer. Het balverlies leidde tot een penalty, die uiteindelijk werd benut door de Braziliaan Jonathan Reis. ,,De bal had gespeeld kunnen worden, maar er werd te aanvallend gedacht’’, focuste Koster op het moment van balverlies. Nadat de Amsterdamse Beloften er niet in slaagden de bal goed uit te verdedigen, bepaalden de Eindhovenaren de ruststand via Genéro Zeefuik op 3-0.

Met de nieuwe krachten Chakib Tayeb (na rust ingevallen voor John Goossens) en Marvin Hasselbaink (voor Jeffrey Sarpong) was het hopen op een kentering. Verder dan het doelpunt van Martina kwamen de Amsterdammers niet in de tweede helft. Vurnon Anita viel twintig minuten voor tijd uit met een lichte blessure. De middenvelder werd vervangen door Stanton Lewis. Koster: ,,Jong PSV heeft vanavond de kansen gewoon beter benut. We hebben deze nederlaag vooral aan onszelf te wijten. De Eindhovenaren hebben optimaal geprofiteerd van de kansen die ze kregen.’’
Jong Ajax opende de competitie afgelopen week met een 2-1 overwinning op Jong FC Utrecht. Jong PSV is net als Jong NAC Breda en Jong NEC nog ongeslagen. De Eindhovenaren zijn op basis van het beste doelsaldo koploper in de Beloftencompetitie.

Opstelling Jong Ajax:
Van Duin; Yildirim, Alderweireld, Van der Heijden, Slijngard; Anita (70. Lewis), De Jong, Sarpong (46. Hasselbaink); Martina, Donald en Goossens (46. Tayeb).