Menu
Jong Ajax onderuit bij Jong PSV

Jong Ajax onderuit bij Jong PSV

Jong Ajax speelde donderdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen. Op sport- en trainingscomplex De Herdgang verloor het elftal van Gery Vink en John Bosman met 4-2 van Jong PSV. Lorenzo Ebecilio en Yener Arica scoorden namens de Amsterdammers.

Voordat het Amsterdamse Beloftenteam zijn draai had gevonden in de beginfase van het duel, keek het al in de vijftiende minuut tegen een achterstand aan. Jong PSV kwam op voorsprong door een doelpunt van Jurgen Locadia. De PSV’er zag Joël Veltman uitglijden en profiteerde optimaal door Jasper Cillessen te passeren en te scoren; 1-0.

Bij een vrije trap van Jong Ajax kort na de openingstreffer werd Cillessen geraakt nadat Menno Koch gevaarlijk op hem inging. Koch kwam er met een gele kaart goed vanaf. De Ajax-doelman kon gelukkig verder spelen. Jason Bourdouxhe kreeg kort daarna een goede kans om de score te verdubbelen. Hij zag zijn schot echter naast het doel eindigen.

Tot dat moment had Jong Ajax nog geen echte kansen gecreëerd in de wedstrijd. De thuisploeg probeerde continu druk te zetten op het elftal van Vink en Bosman, tot een kwartier voor de rust. Een vrije trap van Lorenzo Ebecilio ging hoog over het doel. De buitenspeler, die afgelopen week met Ajax de 31ste landstitel binnensleepte, schoot enkele minuten later de gelijkmaker in het PSV-doel. Vanaf het moment dat Jong Ajax op gelijke hoogte kwam tot en met de rust, was Jong Ajax dominant in het spel.

Jong Ajax verloor donderdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen. Jong Ajax verloor donderdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen.

In het tweede bedrijf was Jong Ajax gretig op zoek naar het tweede doelpunt. Via Arica kwam het Beloftenelftal dichtbij een doelpunt, de Ajacied schoot helaas op de paal. Ondanks de sterke start in de tweede helft en de grote kans voor Arica, was het toch Jong PSV dat weer op voorsprong kwam, opnieuw door Locadia. De nummer 9 van de thuisploeg kopte de bal achter Cillessen; 2-1. In de 56ste minuut was het opnieuw raak voor Jong PSV. Vanuit een hoekschop kopte Koch in de verre hoek; 3-1.

Jong Ajax kreeg het nog moeilijker nadat ook Funso Ojo tot scoren kwam. De rechtsbuiten van PSV schoot in de 74ste minuut zijn elftal naar een 4-1 voorsprong. Maikel Verkoelen schoot daarna net voorlangs het doel van Cillessen. Arica verzachtte het verlies in Eindhoven door enkele minuten voor het fluitsignaal achter Benjamin van Leer te koppen; 4-2.

Jong Ajax-trainer Gery Vink was hard in zijn oordeel. ,,Iedere minuut van de tweede helft deed pijn aan mijn ogen.'' De beginfase van de eerste helft was volgens de coach wel prima. ,,De eerste tien minuten waren acceptabel. Jammer dat het daarna niet meer goed ging. Je kan geen wedstrijden spelen op automatische piloot. Je moet het niveau vasthouden.''

Ondanks het verlies tegen Jong PSV kan Vink terugblikken op een succesvol seizoen. ,,Het was een heel mooi seizoen. Veel Jong Ajax-spelers hebben hun debuut gemaakt in het eerste en zijn zelfs basisspelers, wij hebben de KNVB beker gewonnen en we zijn in de competitie geëindigd op de tweede plek. Het was nog mooier geweest als we ook vandaag gewonnen hadden. Maar al met al ben ik tevreden over het seizoen.''

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst