Menu
Jong Ajax onderuit in Almelo

Jong Ajax onderuit in Almelo

Jong Ajax heeft maandagavond met 2-0 van Jong Heracles Almelo verloren. Op bezoek in Overijssel eindigde het debuut van trainer Gery Vink in een nederlaag. Een vrije trap van Marko Vejinovic (via Evander Sno) en Glynor Plet zorgden ervoor dat de Beloften van Ajax voor de derde keer op rij zonder zege bleven in de Eredivisie voor Beloften. Jong Heracles eindigde het duel met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Vejinovic. Florian Jozefzoon, hersteld van zijn knieblessure, speelde de volle negentig minuten.

De wedstrijd begon rampzalig voor Jong Ajax. Al na twee minuten kwam het team van Vink op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van Marko Vejinovic werd aangeraakt door Evander Sno en plofte vervolgens bij de tweede paal in het doel. In het vervolg van de eerste helft mocht Jong Ajax van geluk spreken dat de achterstand niet werd vergroot. Op het kunstgras van het Polman Stadion was Heracles verreweg de sterkste. Het was aan de goed keepende Marco Bizot (en een afgekeurde goal van Heracles wegens buitenspel) te danken dat de achterstand halverwege tot 1-0 beperkt bleef. De Finse nieuweling Henri Tovoimaki verrichtte aan het einde van de eerste helft nog een heldendaad toen hij een inzet van Heracles richting het lege Ajax-doel tot corner verwerkte.

Aras Özbiliz, zondag nog invaller bij Ajax, speelde maandag de hele wedstrijd met Jong Ajax. Aras Özbiliz, zondag nog invaller bij Ajax, speelde maandag de hele wedstrijd met Jong Ajax.

Na een uur spelen besliste Glynor Plet de wedstrijd definitief. De aanvaller van de thuisploeg
profiteerde van een fout van Rodney Sneijder, waarna hij Bizot passeerde: 2-0. De misrekening was een tegenvaller voor Sneijder, die een dag eerder tijdens FC Utrecht - Ajax (3-0) voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat. Het compact spelende Heracles gaf vervolgens bijna niets meer weg. Daarnaast slaagde Jong Ajax, dat na rust met de verse krachten Darko Bodul, Dico Koppers en Roly Bonevacia speelde, er niet in om het Heracles moeilijk te maken. Keeper Nick Hengelman beleefde een zorgeloze avond.

Het laatste kwartier speelde Jong Ajax met een man meer. Vejinovic, maker van de 1-0, gooide na het fluitsignaal van de scheidsrechter de bal weg en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de avond. Ook tegen tien man slaagde Jong Ajax er niet in de eer nog te redden. Jong Heracles speelde de 2-0 voorsprong zonder problemen richting het eindsignaal. Positief punt voor Ajax was dat Florian Jozefzoon na het herstel van zijn knieblessure weer een volledige wedstrijd meespeelde.

Gery Vink, die samen met assistent Yannis Anastasiou het trainersduo Albert van der Dussen en Bryan Roy heeft opgevolgd, was na afloop duidelijk in zijn commentaar. ,,De ondergrens van Jong Ajax blijkt nog te laag te zijn. Teveel jongens waren ondermaats vanavond. Sinds 1 januari ben ik met deze groep begonnen en na een prima trainingskamp in Cyprus had ik verwacht dat we er op dit moment beter voor zouden staan. De spelers hebben vanavond prima gewerkt, maar nul kansen gecreëerd. Dat kan niet, dat is Ajax-onwaardig. Wat dat betreft is er nog veel werk te doen.” Over de rentree van Jozefzoon zei Vink: ,,Gelukkig is hij fit gebleven. Conditioneel zit het wel goed bij hem. Nu heeft hij wedstrijdritme nodig.”

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees