Menu
Jong Ajax onderuit in Breda na doelpuntenfestijn

Jong Ajax onderuit in Breda na doelpuntenfestijn

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 4-3 verloren van NAC Breda in de 31ste speelronde van de Jupiler League. De ploeg van Marcel Keizer kwam in de eerste helft nog twee keer op voorsprong maar wist deze beide keren niet vast te houden. Na rust bleek NAC scherper uit de kleedkamer te komen waardoor Jong Ajax na een doelpuntenregen zonder goed resultaat moest terugkeren naar Amsterdam Zuidoost.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd in Breda en kwam na elf minuten spelen al op een 0-1-voorsprong. Abdelhak Nouri vond Carel Eiting op het middenveld en laatstgenoemde stak David Neres weg met een steekbal door het hart van de defensie. Neres faalde niet oog in oog met doelman Jorn Brondeel en schoof zodoende zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax binnen.

Cassierra bracht de spanning terug met de 4-3.
Cassierra bracht de spanning terug met de 4-3.

Na het doelpunt van de Braziliaan controleerde Ajax de wedstrijd. Tot aan de 28ste minuut, toen Manu Garcia vanaf links de bal voor kreeg bij NAC-spits Cyriel Dessers. Dessers nam de bal direct op de pantoffel en volleerde NAC daarmee op gelijke hoogte: 1-1. Na de gelijkmaker leek Ajax niet van slag en bleef het de ploeg met het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk wisten de Amsterdammers niet te worden.

Manchester City-huurling
In de 39ste minuut kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Een vrije trap op de punt van het strafschopgebied werd gevaarlijk ingebracht door Nouri en knap binnen gekopt door Noussair Mazraoui. Met nog vijf minuten op de klok leek Ajax de kleedkamer te gaan opzoeken met een 1-2 voorsprong. Niets was minder waar, want in de 44ste minuut was het Garcia die NAC op slag van rust naast de Amsterdammers schoot. Na een knappe dribbel verschalkte de Manchester City-huurling Alblas in de korte hoek: 2-2.

In de tweede helft leek Jong Ajax het even volledig kwijt te zijn. In de eerste tien minuten na rust incasseerde de ploeg van Marcel Keizer maar liefst twee doelpunten waardoor de Amsterdamse beloften na 55 minuten spelen tegen een 4-2-achterstand aankeken. In de 50e minuut schoot Dessers zijn tweede van de avond knap boven Alblas in de korte hoek en nog geen vijf minuten later schoot verdediger Arno Verschueren een bal uit de kluts na een corner snoeihard binnen.

55. Het wordt nog erger voor #JongAjax. NAC komt op 4-2 via verdediger Arno Verschueren.. #nacjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 maart 2017

NAC leek hard op weg naar de overwinning, maar met nog een half uur te spelen belandde de bal na een knappe actie van Neres voor de voeten van Cassierra. De Colombiaan, die zijn minuten vooral bij Jong Ajax maakt dit seizoen, plaatste de bal rustig langs doelman Brondeel waarmee hij de spanning in de wedstrijd weer terug bracht.

Het slotoffensief van de wedstrijd was duidelijk voor Jong Ajax, maar tot grote kansen op de gelijkmaker leidde het niet. Jong Ajax moest zonder punten terug de bus in. Koploper VVV verloor vrijdagavond op bezoek bij Dordrecht met 5-2 waardoor het gat tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst nog altijd elf punten blijft.

Marcel Keizer was niet tevreden: ,,Wij waren vanavond echt heel erg matig. Ik denk dat de wedstrijd van vanavond bij onze minste 3 van het seizoen zat. Het was compleet onder de maat van onze kant en zelfs qua motivatie had ik het idee dat het niet goed zat. Dat is iets wat ik overigens niet kan begrijpen gezien de ambiance in het Rat Verlegh Stadion.’’

Onvoldoende
,,Dat de jongens ondermaats gepresteerd hebben vanavond ligt niet alleen aan mijn spelers. Ik ben daar als trainer medeverantwoordelijk voor want het motiveren van spelers is een van mijn taken als trainer van Jong Ajax. Vanavond haalden spelers en trainer een onvoldoende en dit is iets wat we morgen eens rustig gaan bespreken.’’

Scoreverloop: 11. Neres 0-1. 28. Dessers 1-1. 39. Mazraoui 1-2. 44. Garcia 2-2. 50. Dessers 3-2. 55. Verschueren 4-2. 61. Cassierra 4-3.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, Mazraoui (73. Walian), Bergsma, Dankerlui; Eiting, Nouri, De Jong, Neres, Cassierra, Cerny.

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto’s: Proshots.nl