Menu
Jong Ajax onderuit in Eindhoven

Jong Ajax onderuit in Eindhoven

Jong Ajax heeft dinsdagavond zijn derde opeenvolgende nederlaag geleden. De beloften van PSV waren op de Herdgang met 2-0 te sterk. ,,De eerste helft heeft het er zeker een fase voor ons ingezeten, maar op basis van de tweede helft is het een verdiende nederlaag”, bekende coach Andries Ulderink eerlijk.

Jong Ajax kwam in Eindhoven slecht uit de startblokken. Marcel Ritzmaier bracht de thuisploeg na zes minuten op een 1-0 voorsprong. ,,PSV begon de wedstrijd met fanatiek en hoog druk zetten en stonden ons geen opbouw toe”, analyseert Ulderink. ,,We leden veel en gevaarlijk balverlies en hadden moeite met de druk van PSV, dat toen steeds een mannetje meer op het middenveld had. Zie ook de eerste goal. Ritzmaier mocht een meter of twintig opstomen en vervolgens uithalen.”

Jong Ajax, dat kon beschikken over topschutter Richairo Zivkovic, gooide daarna de schroom enigszins van zich af. Ulderink: ,,Het ging toen in fases iets beter. We hadden ook een aantal gevaarlijke momentjes met twee keer Zivkovic en Viktor Fischer die langs Pasveer schoot, maar de bal van de lijn gehaald zag worden.” De gelijkmaker bleef uit en op een ongelukkig psychologisch moment, vlak voor rust, maakte PSV uit een spelhervatting de 2-0.

Jong Ajax ging dinsdagavond met 2-0 onderuit op bezoek bij Jong PSV. Jong Ajax ging dinsdagavond met 2-0 onderuit op bezoek bij Jong PSV.

In de tweede helft deed Jong Ajax optisch wel mee, maar overtuigend was het Amsterdamse spel allerminst. ,,We speelden teveel door de lengte-as in plaats van de ruimte op de zijkanten te zoeken. Vooral op rechts lagen mogelijkheden met Muric in de 1 op 1 en de opkomende Owusu. We waren te slordig en ongeduldig. Toen zag je toch dat PSV met Vloet, Ritzmaier en Schaars veel meer rust op het middenveld had.”

Door de zege verkleinde PSV het gat met Jong Ajax tot drie punten. Voor de winterstop stonden de Amsterdammers nog een straatlengte voor. De tweede seizoenhelft verloopt echter aantoonbaar minder, met slechts vier zeges in dertien duels.

Ulderink: ,,Na de winterstop hebben we door al die wisselingen een pas op de plaats moeten maken. Het is momenteel iets minder dan de eerste seizoenshelft. Maar in de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven (1-2 verlies, red.) hebben we nog een prima eerste helft gespeeld. Het wordt wel tijd om weer een keer te winnen. Dat zal maandag tegen FC Emmen moeten gebeuren, maar makkelijk wordt dat niet. Zij zullen waarschijnlijk hetzelfde spelen als Jong PSV vandaag: met veel druk vooruit.”

Scoreverloop: 6. Ritzmaier 1-0, 44. Alberto 2-0

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Tete, Van Bruggen, Dankerlui, Menig, Sporkslede, Bakker (74. Warmerdam), Muric, Zivkovic, Fischer (78. Acolatse)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots