Menu
Jong Ajax onderuit in Maastricht

Jong Ajax onderuit in Maastricht

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen MVV met 1-0 verloren. Lichtpuntje van het bezoek aan Maastricht was Justin Kluivert. Hij zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie en maakte in de tweede helft zijn debuut.

,,We hebben vandaag niet op ons niveau gespeeld", zei Marcel Keizer over de nederlaag. ,,Niks ten nadele van MVV, maar wij kunnen veel beter en dat hebben we niet laten zien. Het is erg vervelend. De eerste helft was wat slordig maar in de tweede helft hebben we in duels niks meer weten te brengen. Het was gewoon niet goed genoeg.’’

Vertrouwen
Mede door het spektakel van afgelopen maandag tegen Achilles’29 (7-1-winst) was Jong Ajax vrijdag met vertrouwen afgereisd naar het zuiden van Nederland. Maar al snel werd duidelijk dat het een lastige avond zou worden tegen de stugge Maastrichtenaren. Na tien minuten kreeg Jong Ajax de eerste en tevens enige kans van de eerste helft. Abdelhak Nouri bereikte met een goeie steekpass de op linksbuiten startende Vince Gino Dekker, die de bal op zijn beurt helaas in het zijnet schoot. 

De grootste kans van de eerste helft was voor MVV. In de 37ste minuut zette de thuisploeg een goede aanval op via de rechterkant. De voorzet die volgde kwam via de kluts voor de voeten van aanvaller Florian Loshaj. Die dacht niet na en schoot de bal net naast het doel van Peter Leeuwenburgh.

Debuut Justin Kluivert
De tweede helft ging verder zoals de eerste helft was geëindigd. Het spel speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn en kansen waren er nauwelijks voor beide ploegen. In de 67ste minuut was er het eerste lichtpuntje van de wedstrijd. Justin Kluivert maakte zijn debuut in het betaald voetbal en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Patrick.

In de 67ste minuut maakt Justin Kluivert zijn debuut in het betaald voetbal! Hij vervangt Vince Gino Dekker! #mvvjaj pic.twitter.com/YC8ZP5Xtit

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 september 2016

Late tegentreffer
Net op het moment dat niemand meer leek te rekenen op een doelpunt, kwam MVV-aanvaller Joeri Schroijen vanaf links het strafschopgebied binnen gedribbeld om de bal hard en fraai in de verre hoek buiten bereik van Leeuwenburgh te schieten: 1-0. Door de nederlaag zakt Jong Ajax terug naar de vijfde plaats in de Jupiler League.

MVV - Jong Ajax 1-0 (0-0): 85. Schroijen 1-0.

Jong Ajax: Leeuwenburgh; Zeefuik, De Ligt, Eiting, Dankerlui (87. Sanniez); De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny (87. El Idrissi), Clement, Dekker (67. Kluivert).

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto: Pro Shots