Menu
Jong Ajax onderuit in Rotterdam

Jong Ajax onderuit in Rotterdam

Jong Ajax heeft dinsdagavond voor het eerst sinds twee maanden een nederlaag geleden. Na zes overwinningen op rij werd de zegereeks door Jong Feyenoord/Excelsior doorbroken. In Stadion Woudenstein gingen de beloften van Ajax met 2-1 onderuit. Halverwege stond Jong Ajax nog met 1-0 voor dankzij een goal van Lesley de Sa (foto).

Tot halverwege de tweede helft koesterde Jong Ajax een 0-1 voorsprong in Rotterdam. Vervolgens sloeg de thuisploeg in de 64ste en 73ste minuut genadeloos toe. Binnen tien minuten waren de rollen ineens volledig omgedraaid. Mitchell te Vrede en invaller Elvis Manu lieten Jong Ajax-doelman Chiel Kramer tot twee keer toe kansloos op hun inzetten: 2-1. Met name de tweede treffer (waarbij Kramer de bal op ongelukkige wijze door zijn benen liet gaan) mocht hij zichzelf aanrekenen. In een mum van tijd was de treffer van Lesley de Sa plotseling niets meer waard.

De 21-jarige Kramer kreeg tegen Jong Feyenoord de kans om zijn kunsten onder de lat te laten zien. Samen met Peter Leeuwenburgh (Ajax A1) strijdt de doelman komend weekend voor een plek achter Jasper Cillessen op de bank tegen PSV. Bij afwezigheid van de geschorste Kenneth Vermeer en de geblesseerde Mickey van der Hart zal er immers een andere reservedoelman op de bank van Ajax zitten. Directeur marketing Edwin van der Sar en keeperstrainer Carlo l’Ami zijn daarvoor allebei geen optie zoals Frank de Boer maandag op Ajax TV liet weten. In datzelfde interview gaf hij aan dat zijn keuze waarschijnlijk op Leeuwenburgh of Kramer zal vallen.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kreeg Jong Ajax nog alle kans om de achterstand weg te poetsen. Tot twee keer toe raakte invaller Jody Lukoki (vorige week matchwinnaar tegen Jong Vitesse) de paal. De snelle rechtsbuiten kwam halverwege binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte doelpuntenmaker De Sa. Over de hele wedstrijd genomen was Lukoki met zijn twee dotten van kansen de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde.

In de toevoegde tijd leek Jong Feyenoord de score naar 3-1 te tillen na een uitbraak van de Feyenoorders Manu en Guyon Fernandez. Ajax-invaller Ilan Boccara behoedde zijn ploeg voor een derde tegentreffer, maar kon een nederlaag niet meer afwenden. Net als eerder dit seizoen in Amsterdam (0-2) moest Jong Ajax daardoor opnieuw zijn meerdere erkennen in Feyenoord.

Volgende week maandag neemt Jong Ajax het op de Toekomst op tegen de beloften van FC Utrecht. Deze thuiswedstrijd in de beloftencompetitie begint om 18:30 uur. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 31. De Sa 0-1, 64. Te Vrede 1-1, 73. Manu 2-1.

Opstelling Jong Ajax: Kramer, Ligeon, Veltman, Boilesen, Dijks, De Kamps (75. Boccara), Serero, Andersen, De Sa (55. Lukoki), Hoesen, Sana.

De highlights van Jong Feyenoord - Jong Ajax zijn vanaf woensdagavond op Ajax TV te zien.

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees