Menu
Jong Ajax onderuit in Venlo

Jong Ajax onderuit in Venlo

Jong Ajax heeft de verre uitwedstrijd in Venlo roemloos met 3-0 verloren. Die eindstand was al bij rust bereikt.

De wedstrijd in stadion De Koel in Venlo begon flitsend. Al in de derde minuut had Robert Muric de voorsprong op zijn schoen, maar de inzet van de rechtsbuiten ging net naast. In de tegenstoot was VVV-Venlo direct gevaarlijk. Dit keer voorkwam Ajax-doelman Indy Groothuizen met een goede redding de vroege goal.

Met twee kansjes voor oud-Ajacied Leandro Resida brak de fase aan waarin VVV-Venlo Ajax volledig in de tang had. De goal van de thuisploeg hing in de lucht en verwonderlijk was het niet dat Ralf Seuntjes kort achter elkaar, in de 23e en 25e minuut, twee keer kon scoren.

Indy Groothuizen redde veel, maar moet hier het antwoord op Seuntjens (2-0) schuldig blijven.
Indy Groothuizen redde veel, maar moet hier het antwoord op Seuntjens (2-0) schuldig blijven.

Met Donny van de Beek als aanjager probeerde Jong Ajax het tij te keren, maar schoten van de behendige nummer 10 eindigde nèt aan de verkeerde kant van de paal. Vier minuten voor rust viel er wel weer een goal. Namens VVV schoot Opoku de 3-0 binnen.

In de tweede helft werd het spel er niet veel beter op. Veel balverlies aan beide kanten, leverde een rommelige strijd op. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd had Opoku de 4-0 op zijn schoen, maar hij schoot naast. ,,Uit deze wedstrijd kunnen we weinig positieve dingen meenemen", treurde trainer Andries Ulderink. ,,We hebben heel slecht gespeeld. Er waren te veel spelers die hun niveau niet haalden, waardoor het mooie resultaat van vorige week tegen Fortuna Sittard niet konden evenaren. Door het vele balverlies was de tegenstander ook veel op onze helft en ook zonder bal konden we er geen druk op zetten. Nee, het was vanavond zwaar onvoldoende."

Scoreverloop: 23. Seuntjens 1-0, 25. Seuntjens 2-0, 41. Opoku 3-0

Jong Ajax: Groothuizen, Owusu (63. Lartey Sanniez), Mirani, Warmerdam, Dankerlui, Clement (67. El Mahdioui), Van de Beek, Nouri, Muric, Hendriks, Acolatse (81. El Azzouzi).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Peter van Ninhuys