Menu
Jong Ajax onverdiend ten onder in Venlo

Jong Ajax onverdiend ten onder in Venlo

Jong Ajax heeft het uitduel met VVV-Venlo met 1-0 verloren. Melvin Platje besliste in de 69e minuut de wedstrijd. Bij Jong Ajax maakten Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny hun debuut in het betaald voetbal.

De eindstand deed behoorlijk afbreuk aan de veldverhoudingen. Want Jong Ajax had de thuisploeg tachtig minuten lang de wil opgelegd en afgejaagd. Bovendien hadden de Amsterdammers goed positiespel gespeeld. Dat leidde tot een paar goede kansen, maar onder andere de paal stond geluk in de weg.

En over fortuin had VVV-Venlo weinig te klagen. De Limburgers kwamen in de 69e minuut op een verrassende en onverwachte voorsprong. Doelman Andre Onana schatte een diepe bal van VVV verkeerd in, kwam veel te laat waardoor hij werd omspeeld. Aanvankelijk belandde de bal nog op de paal, maar Melvin Platje wist de rebound wel binnen te werken, 1-0. ,,En dat is zo zuur. We waren zoveel beter dan de tegenstander", baalde trainer Andries Ulderink na afloop. ,,Dat je dan op z'n minst de nul niet kan houden is zo jammer. Ik ben normaal niet zo scheutig met complimenten, maar ik moet ze echt een compliment maken over de manier waarop vanavond is gevoetbald. Als een eenheid hebben ze de tegenstander afgejaagd."

Ulderink liet Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny debuteren en was tevreden over de A-junioren: ,,Het is niet makkelijk om bij een 1-0-achterstand in te vallen. Maar ze namen gelijk het initiatief en wilden de stand ombuigen. Ze maakten in de training al indruk en deze wedstrijd bleken ze ook geweldig te zijn voor het team."

In de eindfase speelde Jong Ajax wat opportunistischer, maar de zo gewenste treffer bleef uit. Dat doelman Niki Mäenpää tot Man van de Wedstrijd aan VVV-kant werd uitgeroepen zei ook veel over de kracht van Jong Ajax. ,,Ik kan mij helemaal vinden in die uitverkiezing", beaamde Ulderink de keuze van de thuisploeg voor Mäenpää.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu (88. Lartey Sanniez), Tete, Van Bruggen, Warmerdam; Sporkslede, Van de Beek, Bakker (78. Nouri); Muric (78. Cerny), Hendriks, Acolatse
Niet ingezet: Mous, Savastano, Noordhof

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Henk Korzelius