Menu
Jong Ajax oogt gretig

Jong Ajax oogt gretig

Jong Ajax is bezig aan zijn eerste trainingsweek van het seizoen. De vernieuwde selectie maakte de eerste dagen een goede indruk op trainer Adrie Koster.

Adrie Koster en Aron Winter zijn herenigd bij Jong Ajax. Adrie Koster en Aron Winter zijn herenigd bij Jong Ajax.

Na het interim-trainerschap bij Ajax 1, is Adrie Koster dit seizoen terug bij Jong Ajax. Samen met Aron Winter moet hij de Beloften klaar zien te stomen voor het profvoetbal. ,,Wij moeten ervoor zorgen dat de spelers de stap naar het eerste kunnen maken”, licht Koster toe. ,,Er zitten altijd wel een paar voetballers tussen die zich zo snel ontwikkelen, dat ze ineens bruikbaar zijn voor Ajax 1. Kijk maar bijvoorbeeld naar Siem de Jong."

De selectie van Koster en Winter is behoorlijk veranderd ten opzichte van vorig jaar. Veel spelers zijn doorgestroomd van Ajax A1 en er zijn ook enkele totaal nieuwe spelers gehaald. Spits Darko Bodul bijvoorbeeld. ,,Een technisch vaardige speler, die waarschijnlijk ook een heel goed aanspeelpunt is”, zegt Koster over de lange aanvaller.

Darko Bodul (links) en Calvin Mac Intosh aan het werk. Darko Bodul (links) en Calvin Mac Intosh aan het werk.

Bodul is een in Bosnië geboren Kroaat, die ook in het bezit is van een Oostenrijks paspoort. ,,Vanwege de oorlog ben ik opgegroeid in Oostenrijk”, zegt de speler die de afgelopen jaren uitkwam voor Heerenveen. ,,Maar ik ben gewoon een Kroaat, hoor.” Zijn eerste dagen bij Ajax bevallen hem uitstekend. ,,Ajax is een droomclub. Ik heb heel hoge verwachtingen van komend seizoen. Ik wil kampioen worden en veel doelpunten maken.”

Een andere nieuwe speler bij Jong Ajax is Daylon Claassen. De Zuid-Afrikaan is overgenomen van Ajax Cape Town en zal iets later beginnen aan de voorbereiding. Zijn landgenoot Clifford Ngobeni traint voorlopig wel mee met de ploeg van Koster en Winter. Hij is op stage.

De eerste trainingsweek verloopt voor de Jong Ajacieden vooralsnog redelijk rustig. ,,We zijn aan het opbouwen”, zegt Koster. ,,Nu trainen we ook nog maar één keer per dag. Dat wordt geleidelijk aan opgevoerd. Maar de groep oogt de eerste dagen al behoorlijk gretig.”

Nieuw in de Jong Ajax-selectie is ook Daley Blind. Hij komt over van de A1. Nieuw in de Jong Ajax-selectie is ook Daley Blind. Hij komt over van de A1.

Jong Ajax speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen sv Lelystad. Het duel begint om 14.30 uur.

Bekijk later trainingsbeelden en interviews met Adrie Koster en Darko Bodul op Ajax TV >>