Menu
Jong Ajax ook onderuit tegen Dordrecht

Jong Ajax ook onderuit tegen Dordrecht

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met 0-4 verloren. De start van de Amsterdammers was goed, maar na de openingstreffer van de gasten in de 33ste minuut en een rode kaart voor Ajax-aanvaller Vincent Vermeij vrijwel direct daarna, was het duel gespeeld.

Die eerste treffer van Dordrecht viel in een fase waarin Jong Ajax niet onderdeed voor de koploper van de Jupiler League. Kansen waren er over en weer. Geoffrey Castillion was in de 23ste minuut dicht bij de 1-0, maar zijn inzet caramboleerde via keeper Warner Hahn (oud-Ajax) net over het Dordrecht-doel. Giovanni Korte bleek in de 33ste minuut wel trefzeker namens de gasten. Hij profiteerde van slecht uitverdedigen van Ajax en passeerde Kenneth Vermeer voor de eerste maal. Vrijwel direct na de aftrap ontsnapte Korte opnieuw aan de Ajax-verdediging. Hij werd neergelegd door Vermeij, die meteen mocht vertrekken van de scheidsrechter. ,,Dan baal je", aldus John Bosman, die maandagavond hoofdcoach Alfons Groenendijk (ziek) verving. ,,Dit is al de zoveelste rode kaart dit seizoen, en er was volgens mij heel weinig aan de hand. Vincent hield zich in, maar zijn tegenstander liet zich goed vallen."

Kenneth Vermeer speelde met Jong Ajax omdat Frank de Boer verwachtte dat de doelman in het duel met Dordrecht meer te doen zou krijgen dan dinsdag in de bekerwedstrijd tegen ASWH. Kenneth Vermeer speelde met Jong Ajax omdat Frank de Boer verwachtte dat de doelman in het duel met Dordrecht meer te doen zou krijgen dan dinsdag in de bekerwedstrijd tegen ASWH.

Na 34 minuten was de wedstrijd dus eigenlijk gespeeld. Vlak na rust maakte Paul Gladon de 0-2. Adnan Alicic (vrije trap in de 77ste minuut) en invaller Yoƫll van Nieff (goal in blessuretijd) bepaalden de eindstand op 0-4. Voor Jong Ajax was dat de vijfde nederlaag in de Jupiler League op rij. ,,Zonde, want het ging in het begin van de wedstrijd gelijk op", aldus Bosman. ,,Na rust hebben we nog geprobeerd er strijd in te gooien en druk te zetten. Maar we waren met tien man niet bij machte Dordrecht te stoppen."

Positieve puntjes waren er wel. Jordi Bitter maakten na een heel lange periode van blessureleed zijn rentree. Hij kwam in de 72ste minuut in het veld voor Tobias Sana. ,,Mooi om hem er weer bij te hebben", zei Bosman ,,Hij is er lang uitgeweest. Jordi heeft snelheid en kan een goal maken. Het is goed dat hij er weer bij is. Een ander positief punt is het spel van Jairo Riedewald. Hij is pas 17 jaar oud, maar houdt zich echt goed staande in de Jupiler League."


Opstelling Jong Ajax: Vermeer; Martina, Van der Hoorn, Riedewald, Kuipers; Enoh, Bazoer (46. El Hasnaoui), Lobotka; Vermeij, Castillion, Sana (72. Bitter).

Bijzonderheden: 34. Vermeij rode kaart

Ook Mike van der Hoorn deed mee met Jong Ajax. Ook Mike van der Hoorn deed mee met Jong Ajax.
De Chinees Chengkuai Wang zat bij de selectie van Jong Ajax, maar hij moet nog altijd wachten op zijn debuut. De Chinees Chengkuai Wang zat bij de selectie van Jong Ajax, maar hij moet nog altijd wachten op zijn debuut.
Jordi Bitter maakte na een lange blessureperiode (schouder) zijn rentree. Jordi Bitter maakte na een lange blessureperiode (schouder) zijn rentree.
Vincent Vermeij begon rechts in de aanval, maar kreeg rood bij een verdedigende actie. Vincent Vermeij begon rechts in de aanval, maar kreeg rood bij een verdedigende actie.
De Toekomst werd maandag af en toe geteisterd door een hoosbui. De Toekomst werd maandag af en toe geteisterd door een hoosbui.
John Bosman verving de zieke Alfons Groenendijk als hoofdcoach. John Bosman verving de zieke Alfons Groenendijk als hoofdcoach.