Menu
Jong Ajax op eigen veld onderuit tegen MVV

Jong Ajax op eigen veld onderuit tegen MVV

Jong Ajax heeft zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag van eerder deze week tegen Jong FC Utrecht. De ploeg van Michael Reiziger ging vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst met 0-1 onderuit tegen MVV. Een lichtpuntje was de rentree van Azor Matusiwa, die zijn 1e speelminuten van het seizoen maakte.

Jong Ajax startte voortvarend aan het duel en ontwikkelde in de beginfase veel druk op het doel van MVV. De dreiging kon door de Ajacieden echter niet in een treffer worden omgezet.

Kotarski verrast
Een flinke domper en niet geheel conform de veldverhoudingen was dat het openingsdoelpunt aan de overzijde viel. Koen Kostons schoot na ruim een halfuur raak uit een vrije trap en verraste Dominik Kotarski via de binnenkant van de paal: 0-1.

Teun Bijleveld aan de bal.
Teun Bijleveld aan de bal.
Het was niet de wedstrijd van Danilo Pereira.
Het was niet de wedstrijd van Danilo Pereira.

Pas in de tweede helft pikte Jong Ajax de draad weer op, maar het bleef van hetzelfde laken een pak. De thuisploeg creƫerde wel kansen, maar die waren niet aan Danilo Pereira besteed. De Braziliaan kreeg in de slotfase nog gezelschap van Kaj Sierhuis.

Beide spitsen probeerden het op artistieke wijze met (halve) omhalen, maar die leverden geen goals op. Hetzelfde gold voor een kopkans van Sierhuis

Jong Ajax - MVV 0-1 (0-1). 31. Kostons 0-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Bakker; Bijleveld (72. Sierhuis), Jensen (63. Matusiwa), De Wit (63. Kuhn); Lang, Pereira, Johnsen.

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Pro Shots