Menu
Jong Ajax op rand van kampioenschap

Jong Ajax op rand van kampioenschap

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta met 2-0 gewonnen. De ploeg van Adrie Koster speelt over twee weken tegen Jong PSV en heeft dan aan één punt genoeg voor de landstitel.

Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn fraaie treffer. Siem de Jong wordt gefeliciteerd met zijn fraaie treffer.

De zege op Sparta zorgt ervoor dat Jong Ajax met nog drie duels te spelen negen punten voorsprong heeft op Jong Feyenoord. De nummer twee op de ranglijst speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Jong RKC. Jong NEC kwam tegen FC Twente ook niet verder dan 1-1 en haakte definitief af voor het kampioenschap. De titel kan Ajax nu alleen nog op doelsaldo ontgaan. Maar trainer Adrie Koster gaf na afloop aan, dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan. ,,Dan moet Jong Feyenoord drie wedstrijden met ruime cijfers winnen én zouden wij alles moeten verliezen”, aldus de trainer. Over twee weken speelt Jong Ajax in Eindhoven tegen Jong PSV. Een puntje is voldoende voor de landstitel. Koster: ,,Daar moeten we gewoon kampioen zien te worden.”
Sparta-doelman Cor Varkevisser ziet hoe de bal vanaf de voet van Darko Bodul het doel in verdwijnt. Sparta-doelman Cor Varkevisser ziet hoe de bal vanaf de voet van Darko Bodul het doel in verdwijnt.

Het zag er maandag aanvankelijk niet naar uit dat de concurrentie op nog grotere afstand gezet zou worden. Met vrijwel alleen maar spelers van de A-selectie speelde de koploper een ondermaatse eerst helft tegen de Beloften van Sparta. ,,We leden veel balverlies, het tempo was te laag en we namen nauwelijks initiatief”, aldus Koster. ,,Maar in de tweede helft hebben we ons hersteld. We zetten veel meer druk naar voren en boekten mede dankzij twee mooie doelpunten uiteindelijk een terechte overwinning.”
Die fraaie treffers kwamen op naam van twee invallers: Darko Bodul en Siem de Jong. Bodul, in de tweede helft het veld ingekomen voor Dario Cvitanich, tekende in de 68ste minuut voor de 1-0. Hij kreeg de bal van Javier Martina, controleerde met zijn borst, hield de bal vervolgens in de lucht en haalde doeltreffend uit.
Gabri verliet in de eerste helft het veld met een pijnlijke enkel. Gabri verliet in de eerste helft het veld met een pijnlijke enkel.

Voor Bodul was het zijn twaalfde competitiegoal. De aanvaller, een beetje teleurgesteld dat hij niet in de basis begon, was blij met zijn treffer. ,,Scoren bij een 0-0-stand is altijd heel mooi voor een spits", zei hij. ,,Maar het is nog belangrijker dat we de drie punten hebben gepakt. We zijn nu echt bijna kampioen."
De tweede treffer viel drie minuten later, was minstens zo fraai en had wel iets weg van het eerste doelpunt. De Jong, invaller voor de in de eerste helft geblesseerd uitgevallen Gabri, nam de bal ook aan in de lucht en volleerde raak. Jong Ajax kreeg in de slotfase nog behoorlijk veel kansen op een derde treffer. Jan Vertonghen was er het dichtst bij. De Belg schoot in de 89ste minuut van afstand op de lat.

Kijk dinsdag op Ajax TV voor reacties en een samenvatting van de wedstrijd >>


Sergio Padt hield zijn doel schoon tegen Sparta, dat in de eerste helft toch wel een paar keer behoorlijk gevaarlijk was. Sergio Padt hield zijn doel schoon tegen Sparta, dat in de eerste helft toch wel een paar keer behoorlijk gevaarlijk was.
Jan Vertonghen speelde de hele wedstrijd en was dicht bij een treffer. Hij schoot in de 89ste minuut van afstand op de lat. Jan Vertonghen speelde de hele wedstrijd en was dicht bij een treffer. Hij schoot in de 89ste minuut van afstand op de lat.
Darko Bodul begon op de bank en maakte als invaller de 1-0. Darko Bodul begon op de bank en maakte als invaller de 1-0.
De wedstrijd van Jong Ajax werd gespeeld op een druk sportpark de Toekomst. Ook deze supporters vermaakten zich prima langs de lijn. De wedstrijd van Jong Ajax werd gespeeld op een druk sportpark de Toekomst. Ook deze supporters vermaakten zich prima langs de lijn.