Menu

Jong Ajax op schot tegen Duinrand S

Met liefst 11-0 heeft Jong Ajax dinsdagavond gastheer Duinrand S omver geblazen. Voor de mannen van trainers John van 't Schip en Marco van Basten was het de tweede zege in evenzoveel oefenduels.

Tijdens het trainingskamp in Schoorl staan er drie duels gepland. De eerste was dinsdagavond op het veld van gastheer Duinrand S. Daar trainen de spelers elke dag en 's avonds fungeerden de Noord-Hollanders als sparringspartner. Een gewillige sparringspartner.

Na een halfuur spelen stond het al 4-0 voor de Amsterdammers. Drie goals van Ryan Babel en een treffer van Thomas Vermaelen waren goed voor die tussenstand. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam er echter geen doelpunt meer bij.

Jong Ajax had in de tweede helft ook het eerste kwartier geen succes. Maar vanaf de 63ste minuut gingen de Beloften van Ajax erop en erover. Rachid Tiberkanine, Ryan Babel, weer Tiberkanine, Cedric van der Gun, Nourdin Boukhari (tweemaal achter elkaar) en Hedwiges Maduro schoten de ballen achter de Schoorlse doelman. Bij 11-0 stokte de doelpuntenmachine en was het massaal toegestroomde publiek getrakteerd op een lekkere voetbalavond.

Donderdagavond speelt Jong Ajax om 17.30 uur tegen Alemania Aachen, dat gisteravond tegen Cambuur Leeuwarden gelijkspeelde. Zaterdagavond wacht het regioteam van Den Helder. Dan is de trainingsweek tegen einde en wordt gewerkt naar de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen: de bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte op zaterdag 7 augustus.

Opstelling Jong Ajax: Moisander (46. Vermeer), Boakye (86. Koenders ), Promes (46. Kras), Maduro, Vermaelen, Lindgren (46. TIberkanine) , Muller van Moppes (46. Van der Gun), Emanuelson (46. Timisela), Bechan (46. Aborah), Babel, Boukhari.