Menu
Jong Ajax op valreep naast Sparta

Jong Ajax op valreep naast Sparta

Jong Ajax heeft in de stromende regen de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld. Door een eigen goal van Ricardo van Rhijn kwam Ajax op achterstand, maar Zakaria El Azzouzi maakte in blessuretijd de gelijkmaker.

Zo pakte het team van Jaap Stam en Andries Ulderink in extremis een punt tegen de koploper van de Jupiler League. ,,Het was een pittige wedstrijd", reageerde Stam na afloop. ,,We werden niet weggespeeld, maar Sparta heeft voetballend veel kwaliteit en is fysiek ook zeer sterk. En dan heb je ook nog eens te maken met deze extreme weersomstandigheden omstandigheden, die zeker niet ons voordeel waren."

Vanwege de hevige regenval spande het er even om of de wedstrijd tussen Jong Ajax en Sparta wel door zou gaan. Maar rond 18:30 uur keurde scheidsrechter Blank het hoofdveld van de Toekomst goed. De supporters van Sparta mochten vanwege het slechte weer plaatsnemen op de overdekte tribune, naast de Ajax-supporters, en om 20:00 uur werd er gewoon afgetrapt.

Eigen goal
Sparta begon het best op de natte ondergrond en kwam terecht op voorsprong. Na een paar kleine plaagstootjes brak Loris Brogno in de 27e minuut door aan de rechterkant. Hij gaf goed voor en zag dat Ricardo van Rhijn de bal in zijn eigen doel werkte: 0-1. Na de openingstreffer kreeg Jong Ajax pas zijn eerste kansen, waarvan de beste was voor Robert Muric. De rechtsbuiten kon na een snelle tegenaanval alleen op het doel af, maar kreeg de bal niet voorbij keeper Roy Kortsmit.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het bleef glibberen en glijden en Sparta behield de controle. Toch slaagden de Rotterdammers er niet in de voorsprong uit te breiden, waardoor Ajax lang mocht blijven hopen op minimaal een punt. Het slotoffensief van de Jong Ajacieden leek te mager om nog iets aan de achterstand te veranderen, maar in blessuretijd schoot Robert Muric uit een vrije trap op de paal. Invaller Zakaria El Azzouzi reageerde alert en schoot de gelijkmaker binnen.

Strijd
Jaap Stam was vooral tevreden over de mentaliteit van zijn team. ,,Je hoopt altijd op meer. Wij willen altijd winnen en altijd aanvallend voetbal spelen. Met dit weer en tegen dit team was dat lastig. Maar het was geweldig om te zien hoeveel strijd we hebben geleverd vandaag. Dat El Azzouzi hem dan vlak voor tijd maakt is mooi. Ook voor hem. Hij heeft een neusje voor de goal."

Jong Ajax - Sparta 1-1: 27. Van Rhijn 0-1 (ed), 90+1 El Azzouzi 1-1

Jong Ajax: Onana, Van Rhijn, Lartey Sanniez, Viergever, Dankerlui (67. Van Bruggen), Bakker (60. El  Mahdioui), Clement, Warmerdam, Muric, Hendriks, Acolatse (72. El Azzouzi).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Martijn Buskermolen