Menu
Jong Ajax opent competitie met verdiende zege

Jong Ajax opent competitie met verdiende zege

Jong Ajax is de KNVB Beloftencompetitie goed begonnen. Op de Toekomst werd Jong FC Utrecht verslagen: 2-1. Jeffrey Sarpong en Marvin Hasselbaink schoten raak.

De Ajacieden slaagden er na rust pas in doelman Wesley de Ruiter te verslaan. De Utrechter keepte een prima partij. De Ruiter stond een ruimere zege voor de thuisploeg letterlijk in de weg. Het duurde overigens lang voordat de Amsterdammers het overwicht in doelpunten beloond zagen. Misschien wel te lang.

,,Van begin af aan waren we de betere ploeg’’, vond Jong Ajax-trainer Adrie Koster. ,,Maar we hadden de kansen beter af moeten maken. Dan hadden we de wedstrijd makkelijker uit kunnen spelen. Onder meer de eindpass moet voortaan zuiverder. Zoiets moet groeien.’’

Jeffrey Sarpong scoort het openingsdoelpunt. De middenvelder schoot van afstand knap raak. Jeffrey Sarpong scoort het openingsdoelpunt. De middenvelder schoot van afstand knap raak.

Jeffrey Sarpong gaf vijf minuten na rust het goede voorbeeld. De centrale middenvelder mikte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai voorbij De Ruiter (1-0). Nadat Javier Martina een uitgelezen kans, oog in oog met De Ruiter, miste, tekende Mohammed Faouzi voor de gelijkmaker. Even dreigde een noodscenario voor de beter en verzorgder voetballende Jong Ajacieden. De Beloftenploeg trok te weinig rendement uit de karrenvracht aan kansen. De thuisploeg leek daarvoor de rekening gepresenteerd te krijgen. Jong FC Utrecht profiteerde vooral ook van het fysieke overwicht.

Kort nadat Koster zijn verdedigers een-op-een liet spelen, dwong Jong Ajax eindelijk een nieuwe treffer af. Martina besloot een goede actie over rechts af met een perfecte voorzet. Invaller Marvin Hasselbaink tikte de voorzet simpel in. Zes minuten voor tijd was het verzet van de Utrechters definitief gebroken. Jong Ajax kreeg wat het verdiende.

Siem de Jong begon de wedstrijd als spits. Na rust zakte de Ajacied terug naar het middenveld. Siem de Jong begon de wedstrijd als spits. Na rust zakte de Ajacied terug naar het middenveld.

,,Ik ben tevreden, maar de uitslag had wel groter moeten zijn’’, vervolgde Koster. ,,Ook de aansluiting vanaf het middenveld had vanavond beter gekund. En zo zijn er meer dingen die we kunnen verbeteren. Uiteindelijk hebben we vanavond verdiend gewonnen. Ik heb in elk geval een leuke wedstrijd gezien.’’

Afgelopen week opende Jong Ajax het seizoen met de bekerwedstrijd tegen Jong FC Zwolle. Mitchell Donald, tegen Jong FC Utrecht aandachtig toeschouwer, bracht in dat duel beide treffers op zijn naam: 2-0. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Koster keert dan ook terug op vertrouwde grond. Als speler verdedigde hij meerdere seizoenen de clubeer van de Eindhovenaren.

Marvin Hasselbaink loodste Jong Ajax met zijn 2-1 uiteindelijk verdiend langs Jong FC Utrecht. Marvin Hasselbaink loodste Jong Ajax met zijn 2-1 uiteindelijk verdiend langs Jong FC Utrecht.
Javier Martina bereidde de 2-1 voor. Javier Martina bereidde de 2-1 voor.
John Goossens speelde een verdienstelijke wedstrijd als linksbuiten. John Goossens speelde een verdienstelijke wedstrijd als linksbuiten.
Jan Vertonghen was een helft van de partij, als linkermiddenvelder. Jan Vertonghen was een helft van de partij, als linkermiddenvelder.
Donovon Slijngard in een verbeten duel met Jong FC Utrecht-speler Mohammed Faouzi. Donovon Slijngard in een verbeten duel met Jong FC Utrecht-speler Mohammed Faouzi.
Jan-Arie van der Heijden droeg de aanvoerdersband. De centrale verdediger schoof vaak door en hielp zijn ploeg daarmee aan een welkome extra man op het middenveld. Jan-Arie van der Heijden droeg de aanvoerdersband. De centrale verdediger schoof vaak door en hielp zijn ploeg daarmee aan een welkome extra man op het middenveld.
Jeffrey Sarpong wordt letterlijk op de hielen gezeten door een Utrechter. Jeffrey Sarpong wordt letterlijk op de hielen gezeten door een Utrechter.
Siem de Jong kopt de bal naast. Siem de Jong kopt de bal naast.