Menu
Jong Ajax opent het seizoen met een bekerzege op Jong FC Omniworld

Jong Ajax opent het seizoen met een bekerzege op Jong FC Omniworld

Jong FC Omniworld verzette zich uiteindelijk een uur, maar moest zich daarna toch echt gewonnen geven. Jong Ajax startte moeizaam, maar stapte met een riante bekerzege (4-0) van het sompige kunstgrasveld. ,,De eerste klap is nog steeds een daalder waard’’, concludeerde –debuterend- Jong Ajax-trainer Aron Winter.

De beloftenploegen openden het seizoen met een eerste poulewedstrijd in de strijd om de KNVB beker voor tweede elftallen. Jong Ajax en Jong FC Omniworld treffen verder nog de beloftenformaties van FC Volendam, Stormvogels Telstar en Haarlem op hun pad.

,,We begonnen slecht, in de eerste helft ging bijna niks goed’’, vervolgt Winter zijn terugblik. ,,Waar dat aan lag? FC Omniworld zette ons van begin af aan aardig onder druk. Daar kwamen we moeizaam onder vandaan. Ik heb nog gewaarschuwd voor die druk.’’ De eerste helft werd geteisterd door regenbuien. Vanwege de overvloedige waterval was eerder die dag al besloten het duel op kunstgrasveld te spelen.

Op de doelpuntloze eerste helft, liet Jong Ajax een veel productievere tweede volgen. In een tijdbestek van tien minuten trokken de Ajacieden de partij alsnog redelijk overtuigend naar zich toe. Drie treffers incasseren binnen zeshonderd tellen bleek te veel voor de Almeerse formatie van trainer Co Jager. Na zestig minuten spelen rondde Olaf Lindenbergh een individuele actie fraai, hard en –vooral- doeltreffend af: 1-0.

Roger maakte er luttele minuten later 2-0 van door de bal met een fraai boogje over FC Omniworld-goalie Marc Hoogervorst te werken. De inbreng van spelers uit de A-selectie was groot. Dennis Gentenaar, Lindenbergh, Roger en Michael Krohn-Dehli stonden allen in de basis. Ook basisspeler Jan Vertonghen liet de achterliggende weken al een prima indruk achter in de A-ploeg van Henk ten Cate.

Een opvallende verschijning binnen de lijnen was ook Donovan Slijngard. De linksback is doorgedrongen tot de selectie van Jong Ajax. Temidden van talloze geroutineerde medespelers vertolkte de kleine en jonge verdediger de aanvoerderrol met verve. Winter: ,,Slijngard is dit seizoen mijn vaste aanvoerder. In de A-jeugd droeg hij de band ook. Volgens mij is hij altijd aanvoerder geweest. Donovan is iemand die nooit verzaakt en doet wat hij moet doen. Bovendien kan hij corrigerend zijn naar anderen.’’

Gesterkt door de treffers van Lindenbergh en Roger raakte Ajax met het vorderen van de tweede helft almaar beter op stoom. Na zelf een prima loopactie te hebben gemaakt, bood spits Rydell Poepon de inkomende Jeffrey Sarpong een niet te missen kans: 3-0. Vlak voor tijd voegde Roger aan dat totaal nog één treffer toe. Opnieuw werd Hoogervorst op klasse afgetroefd door de oud-speler van Villarreal. Met de behaalde drie punten zet Jong Ajax in elk geval een goede stap richting de volgende bekerronde.

Michael Timisela moest de strijd halverwege wel staken met een lichte buikblessure. Murat Yildirim toonde zich een uitstekende stand-in voor de rechtervleugelverdediger. ,,Murat komt op die positie prima tot zijn recht’’, had ook Winter gezien.

De oud-speler en voormalig recordinternational zag zijn ploeg een in eerste instantie aarzelende, maar uiteindelijk toch krachtige stap vooruit zetten tegen Jong FC Omniworld. ,,Onze doelstelling is het winnen van de bekercompetitie en het behalen van de landstitel. Wat betreft de beker hebben we een eerste stap gezet.’’